Toysdaily 玩具日報

查看: 6036|回復: 15

[活動展覽] C3 2012 HK 第三日

比頭兩日多好多好多人...

今日主要睇表演...

當然... 今日都係日本311大地震一周年...

11:30... YURUYURI SPECIAL STAGE「GORAKUBU IN HONGKONG!!」(輕鬆百合)...

七森中學娛樂部四位主角...  三上枝織 (赤座燈里)... 大坪由佳 (歲納京子)... 津田美波 (船見結衣)... 大久保瑠美 (吉川千夏)...

由於遲入場... 攞唔到籌... 唯有企位睇... 但大部份時間都俾前面攝影台班福佳大帝遮到實... 影到咁都叫有個交代...

表演內容就介紹「輕鬆百合」... 聲優配音短劇場... 同埋唱OP/ED... 並宣布二期製作決定!... 真係好消息...

之後罰企大半個鐘... 終於到是日大部份人嚟嘅目的...

13:30... 花澤香菜!... 唔係... 係... Talk show about AQUARION EVOL 《創聖大天使EVOL》...

繼續被班大帝頂撚住... 企隔離班後生似乎好很不滿...

Koroneko... 唔係... 天使... 唔係... 懺悔醬... 唔係... 係...

Jessica!!!...

花澤命!... 香菜!... 嘩!... 好High...

主持問佢响香港吃過乜... 佢答...

麻婆豆腐...

河森正治先生淪為配角添...

花澤可以算係近期當紅嘅聲優...

完場前嚟個合法拍照時間... 大會都算識做...

同樣... 被前面班大帝頂撚住... 影到中焦真係要多謝部E-P3...

15:00... Super Voice actors LIVE in C3HK2012 (森田成一 + 野中 藍)

由於出咗去吔飯... 所以喱場無睇全場... 不過返回場地仲見到... 於是影幾張...

野中藍... 都唔錯...

森田成一...

之後重頭戲... 罰企咗成粒鐘去等都值嘅...

17:00... Ani-son 歌姫 SUPER LIVE 第2夜

美郷あき...

米倉千尋...

飛蘭...

栗林みな実...

今次啲歌有一半唔識... 認得到就有...

Shining☆Days (舞-HiME OP)
君が空だった  (舞-HiME ED)
翼はPleasure Line (聖槍修女OP)
もう愛しかいらない (機戰OG2 ED2)
嵐の中で輝いて (第MS08小隊 OP)
永遠の扉 (第MS08小隊 劇場版主題歌)
ETERNAL WIND∼ほほえみは光る風の中∼ (Gundam F91 主題歌)
螺旋、或いは聖なる慾望。 (聖痕鍊金士II OP)
Last vision for last (百花繚亂 OP)
sympathizer (黑神OP)
Dead END�蒼穹の光 (未來日記 OP)

最High係米倉千尋唱果F91同08小隊兩首.. 另外聖槍修女首OP今年再聽到... 証明首歌真係好正...

期間影到啲Cosplay...

仲有啲影漏嘅展品...

總括嚟講... 今年嘅表演部份絕對唔會令人失望... 除非你唔係動畫迷... 不過唔係動畫迷去C3做乜?...

但第3日的確好辛苦... 好彩已經算係輕裝備上陣... 出年再有會要計劃一下... 真係可能去晒咁多日...

期待下屆會有櫻高輕音部... 聲優御三家... 等到來... 但到時應該會迫爆會展... 尤其是水樹真係嚟嘅話...

多謝觀看...

小櫻上
百合很好~
揮手幾次都有回應~(當時自己系舞台的右手邊):handshake:

香菜的廣東話發音唔錯~:71:
當大家聽到 麻婆豆腐~大家都Get到AB~(就連香菜也一樣~)
河森面黑,真系慘..:66:
今年因返工加假日有野搞,所以無去到,唯有睇圖加搵片睇當自己去過...
頭像被屏蔽
星奈好似一個我以前識既人:Q
咦? 第一張照片...我好像上鏡了XD
唔...能在格斯和攝影師前後夾攻的情況下拍到這樣的照片, 真厲害...

順帶一提, 麻婆豆腐應該是台下的人AB上腦喊出來的, 花澤本身好像不是答這個吧?

麻美跟肉的乳量不對

小生物在想,c3跟動漫展會很像嗎?
yakumo1987 發表於 12-3-2012 09:08 AM

如果是在說動漫節的話就跟C3不一樣了~前者感覺更像賣物會~
小櫻大係咪好遲先黎?影到走廊咁多人坐?
小櫻大係咪好遲先黎?影到走廊咁多人坐?
天威勇士 發表於 12-3-2012 02:15 PM

10點左右過去... 誰知咁多人...
10點左右過去... 誰知咁多人...
小櫻 發表於 12-3-2012 02:16 PM

係,我搭頭班車到,去到螺旋梯再轉一轉角o個個位置左右,唔駛一個鐘已經好多人.....:cool:
我7點半到排到上天橋....:oh:
花澤命!... 香菜!... 嘩!... 好High...

主持問佢响香港吃過乜... 佢答...

麻婆豆腐...
小櫻 發表於 12-3-2012 02:23 AM

天使~ :handshake:

吃時會唔會叫"嘟嘟嚕"…
百合很好~
揮手幾次都有回應~(當時自己系舞台的右手邊)

香菜的廣東話發音唔錯~
當 ...
timguan 發表於 12-3-2012 08:14 AM

If there is a separate section on Macross, 河森will be the king.:(
雖然美郷あき冇唱到現視研2首op-disarm dreamer
但氣氛好正!!!:)
頭像被屏蔽
唱F91嗰段真係high爆. 好彩今年有去:43: