Toysdaily 玩具日報

查看: 9629|回復: 13

[玩具攝影] Disaster Rescue Suit - RED SNAPPER !!

Iron Man mark XXXV - Red Snapper
Disaster Rescue Suit
其實是一套災難救援裝甲~
於復仇者紐約一役後由Tony所制作~
主要機體設定是用於災難後的營救工作上~
如在地震後清理瓦礫及救出生還者~

雖然在IRON MAN 3 電影中只出場數秒~
最後亦被Extremis soldiers所解決...
但突出及細緻的機體設定正中了我杯茶~
其實這隻Red Snapper正是我第一隻於玩具狂熱所訂的12" figurine~
雖然只是以PPS形式推出~但已經有力拔山河之感~
小弟影相無幾位神級師兄般出神入化~
加上影棚size有限...擺不了雙臂外伸等姿勢....真的好可惜...
但都希望與一眾同好分享~~
請輕插~~謝謝~~!!

好..........事先聲明...
以下動作絕對是夾硬來的...只是係咁E叫做換左上去...
加上...要做好隨時會戰損的覺悟...!!!!!

多謝多謝~~~
美圖{:1_197:}。。對比上一隻pps呢隻可玩度高左好多
回復 2# hawker

thank you Ching~~
無錯~~雖然可動性低~但大腿的裝甲可動的確值得讚!!
師兄,上色qc ok ma

回復 4# iannt2011

我呢一隻不錯~d細緻位都無出界~感覺十分乾淨~
但我反而覺得如果可以有返少少舊化會好d~
咁就可以更加突出佢係Disaster Rescue Suit 的感覺!
咁啱樓主師兄,呢只都係我在HT第一只訂嘅Ironman. 雖然其他Ironman好似Mark1.2.3.4.5.6.7 我都係在虎虎拍賣番來.
Jackal3890, if you like it, you will pay for it. :handshake:
But Mark 1234567 are really expensive.:55:
回復 9# 股海神針

haha~我就無Ching咁有米..
我只係後追左mark7~但又因為空間有限同埋黎緊又有一批IM要找數所以賣左lu~
咁啱樓主師兄,呢只都係我在HT第一只訂嘅Ironman. 雖然其他Ironman好似Mark1.2.3.4.5.6.7 我都係 ...
股海神針 發表於 18-5-2014 02:04 PM

請問ching後追1-7,總額要幾錢?三十牛可以嗎?
Big Oil , I think around $22000........:46:
Add marks as I can feel your passion.  Good job! {:1_235:}
Add marks as I can feel your passion.  Good job! {:1_235:}
回復 16# Douglas.M.Saint

多謝德哥~!!!!{:1_227:}