Toysdaily 玩具日報

查看: 12887|回復: 19

[玩具報告] 【等了一萬年的可動 Buster Machine 7号】初玩千值練產品之報告

繼上周購入等了N年的光速電神,失望而回后:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-218168-1-1.html,本周購入另一等了N年才有的可動產品,Buster Machine 7號。

人物是OVA動畫【トップをねらえ2! 】的覺醒變身后女主角。這套嘢我都唔明講乜、賣萌、百合、又唔熱血,因此人氣遠不及OVA第一部【トップをねらえ!】的Gunbuster。連帶一直都沒有BusterMachine No.7的可動產品出過。第一次玩千值練嘢。上色都ok,就是連接關節的塑膠支太短,股關節和兩條頸巾一邊玩、拍照,一邊掉下來。。。。。。。。印象麻麻,但造型還是不錯,fans可以一買。。。。。。廢話說完,去相片:

好厚的盒。。。。。沒必要。。。。。anyway,我拍照后都掉了。

盒裡面內容。

說明書:

我最關心的臉相,還是ok的。

其他細部,都做得幾detail,上色有用上金屬色和透明件。屁股造型都有,不錯:p

帶上眼罩再拍

與BomeCollection出了N年的不可動BusterMachine 7比較。。。(這件Bome嘢,可以榮休了)。

頸巾和橙色頭髮都是半透光的,搞搞燈光、拍拍宇宙背景照片,意境很不錯!

雖然開頭印象麻麻。拍照完后,感覺改觀了。:D 入柜,謝謝各位觀看報告!!

:71: 好靚 ,好似幾得。
GOOD!!, CHING 係邊度入手?
隻nana 應該擺係 gunbuster 前面好似好d {:1_220:}
Support Gazza bro's report~
我也買到了
GAZZA兄出報告一定支持:)
支持基友~~~~{:1_220:} 7號絕對出得唔差~~~{:1_214:}
就動畫而言,第一季真係無得頂,而且好D感動,不過第二季個結局做到原來係第一季兩個主角表錯情,呢下真係火
就動畫而言,第一季真係無得頂,而且好D感動,不過第二季個結局做到原來係第一季兩個主角表錯情,呢下真係火 ...
zzMANzz 發表於 15-12-2013 12:02 AM

唔係好明.....
GOOD!!, CHING 係邊度入手?
隻nana 應該擺係 gunbuster 前面好似好d
Mo.P 發表於 14-12-2013 04:16 PM

我信鵝上二樓的扶手電梯右手邊那家入。
支持基友~~~~ 7號絕對出得唔差~~~
黑色三連敗 發表於 14-12-2013 11:42 PM

就是股關節和頸巾不太滿意,其他都OK。
Support Gazza bro's report~
我也買到了
fktuen 發表於 14-12-2013 04:57 PM

哈哈,可以當跟Figma放在一起。
就動畫而言,第一季真係無得頂,而且好D感動,不過第二季個結局做到原來係第一季兩個主角表錯情,呢下真係火 ...
zzMANzz 發表於 15-12-2013 12:02 AM

表錯情? 我記得好似2個結尾係以地球既角度畫番迎接典子佢地果一刻,
果時睇仲好感動...
呢隻開頭都有d興趣, 不過諗諗下,
買番黎應該都只係會擺「橋」手pose, 所以可動與否好似無咩大關係;
而且感覺太細隻...
好似樓主果隻BomeCollection就啱喇, 不過我都係無(攤手
大大影既相構圖好正!
就是股關節和頸巾不太滿意,其他都OK。
gazza1211 發表於 15-12-2013 01:52 PM

我都有同感~~~~如果Riobot系列可能好D~~~~{:1_203:}