Toysdaily 玩具日報

查看: 13928|回復: 4

[詢問] 有關一齣變身美少女打異形怪獸的OVA作品

事源係大約80年代, 當時小弟係小學生, 當時無互聯網, 要睇動漫資訊就袛可以靠睇A-CLUB呢類雜誌.

有一次小弟喺A-CLUB見到有一篇動畫作品介紹, 係介紹一齣關於變身美少女打異形怪獸既OVA作品, 作品既賣點仲好似話係集合咗當時大家都熟識既幾個女主角, 全部來自"小忌廉"呢一類會變身既美少女卡通作品,  "小忌廉"係其中一個主角, 其餘既我就唔記得啦......

我唔知道係我記錯定係A-CLUB放流料, 對於呢篇介紹, 我僅有既記憶就係見到兩張圖片, 一張係小忌廉(已變成人MODE)瞓喺一張沙灘椅度曬太陽, 另一張就係幾個女主角全副武裝既樣 (頭戴住好似龍珠裡面果種單鏡式偵察器, 仲有幾性感既護甲, 好似仲有啲幾科幻既武器.....)

呢齣作品係咪真係存在過呢? 定係小弟睇錯同記錯呢??
希望識得呢齣作品既師兄可以一解小弟多年既疑團.......唔該:64:
事源係大約80年代, 當時小弟係小學生, 當時無互聯網, 要睇動漫資訊就袛可以靠睇A-CLUB呢類雜誌.

有一次小 ...
Called_Wind 發表於 6-5-2014 03:29 PM

我都有印像A Club有介紹這套,

但香港歷年就算老翻,都冇見過有出售過

係OVA作品[魔女っ子クラブ四人組 A空間からのエイリアンX]

外語版本 (意大利語 或者 法語)
http://www.dailymotion.com/video/xw9dkw_majocco-club-alien-from-x-1987_shortfilms

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
多謝師兄提供資料!!!:64: 咁講即係大家都係同年代既人? {:1_197:} 唔知呢套作品係咪官方認可既呢?

我都有印像A Club有介紹這套,

但香港歷年就算老翻,都冇見過有出售過

係OVA作品[魔女&#12 ...
williamhychan 發表於 6-5-2014 05:10 PM
多謝師兄提供資料!!! 咁講即係大家都係同年代既人?  唔知呢套作品係咪官方認可既呢?
Called_Wind 發表於 6-5-2014 05:25 PM

動畫方面算係官方認可,漫畫註作權就唔知:38:
上網睇過對呢套作品既評價。。。似乎唔多好。。。點都好啦,多謝師兄既資料~~~

動畫方面算係官方認可,漫畫註作權就唔知
williamhychan 發表於 6-5-2014 05:56 PM