Toysdaily 玩具日報

[玩具資訊] 3.75 Avengers, GI.Joe movie賽前檢閱p.8清楚图

前天於小店見有Avengers 的3.75見街了
paleblue 發表於 8-3-2012 03:40 PM

等大貨慢慢睇..... 今次真係一d興奮o既等待心情都冇.....
我唔係冇要求,只不過依家avengers figure,唔計HT啦,係得孩佬一間壟斷,
Marvel Select如果出都唔見得 ...
chshting 發表於 7-3-2012 09:07 PM

我反而想問吓師兄, 點解覺得 marvel select 出得唔好就可以唔買?
孩記出得仲差又點解一定要追??
依家重點係佢cut晒d joint, 係唔係鍾意就代表唔可以有要求?? 佢d movie玩具愈來愈少joint係大家有眼睇 依 ...
direngrey9 發表於 7-3-2012 08:32 PM

totally agree!! 唔追步無問題, 但唔應該越出越退步ma! 為賺錢而出得咁差, 搵鬼買!!
鍾意角色就可以無視玩具質數? 一定要買? 咩道理?
前天於小店見有Avengers 的3.75見街了
paleblue 發表於 8-3-2012 03:40 PM

下!边處見呀?pls:64:

既然出左,在冇買左的chi ng分享下?:77:
其中一名係圖中嘅黑人, David Vonner......
係MU 嘅搞手......

聽到呢個消息真係好心 ...
Duraxyll 發表於 7-3-2012 11:41 PM

希望佢轉去出 marvel select果間公司就好了!!
我反而想問吓師兄, 點解覺得 marvel select 出得唔好就可以唔買?
孩記出得仲差又點解一定要追??
gumng 發表於 8-3-2012 05:03 PM

假如Marvel Select同孩佬出得一樣差,我都買孩佬,
首先MS本身個SIZE已經唔夾我本身有嘅FIGURE,普遍比6"大一啲,
相反孩佬,真係冇計,本身MU 3.75" Line角色已經好齊備,
見你一句「無論MU出咩角色都買」相信你都希望自己的figure珍藏大抵可以同一比例尺寸,
show出嚟都協調啲,再唔係就算你講執Toybiz二攤出的新ML,
都可以同舊有已神化的Toybiz ML夾返;再者現實點睇價錢,
MS比大多MU定電影3.75"都要貴,對於我跟本唔恨MS那高了的三、
四吋同個地台,我何需要用多啲錢買﹖
買同唔買一件玩具可以好多理由,只希望賣方可以理智一點,
唔好再出現要兩百三、四先買到King Loki figure的荒唐。
假如Marvel Select同孩佬出得一樣差,我都買孩佬,
首先MS本身個SIZE已經唔夾我本身有嘅FIGURE,普 ...
chshting 發表於 8-3-2012 09:06 PM

”MU 出咩角色都買”?都要值得入先得架?好似前兩wave的舊角色全部repaint,鋪頭有好多死貨!似家呢set avengers cut 關節,明顯越出越差又加價,叫人點入得落手?又有大量死貨出現了!
希望佢轉去出 marvel select果間公司就好了!!
gumng 發表於 8-3-2012 04:17 AM

唔係特別撐孩記, 但Diamond Select 呢間公司係比較細, 遠遠唔及Hasbro.
當Marvel 批漫畫公仔版權比Diamond, 孩記keep movie版權.... 都未必係一件好事.

Diamond 出成個系列會好吃力.  
佢market 係主攻漫畫店/專門店.  零售店�百貨公司係唔賣Marvel Select.....
Diamond 亦未必會keep Marvel Universe/ML 品牌.
”MU 出咩角色都買”?都要值得入先得架?好似前兩wave的舊角色全部repaint,鋪頭有好多死貨!似家呢set  ...
avengers2012 發表於 8-3-2012 09:28 PM

我都認同avengers2012兄你對「MU出咩角色都買」呢句說話的疑問,
不過首先你要搞清呢句說話唔係我講,如我之前所講我永遠買figure只睇角色鍾愛程度,
從未試過全wave入手,我只係好記得見過有美玩玩家曾有此豪言,
不過不知那位玩家見到現在的MU是否還有那種「習慣」﹖
首先MS本身個SIZE已經唔夾我本身有嘅FIGURE,普 ...
chshting 發表於 8-3-2012 09:06 PM

無論MU出咩角色都買?? 是小弟講的嗎???
個人只是為儲角色而買, 經過上兩WAVE MU的瘋狂 舊素體 REPAINT, 已經令我放棄了一整WAVE, 而另一WAVE只買一些從未出過的角色!!
正如之前所講, 可以接受HASBRO MU無追步, 但就絕不能接受退步! 以成本增加為理由去減關節, 絕對比用舊素體REPAINT更沒有心做玩具, 還要加價, 實在買不落手!!
我都認同avengers2012兄你對「MU出咩角色都買」呢句說話的疑問,
不過首先你要搞清呢句說話唔係我講,如 ...
chshting 發表於 8-3-2012 11:29 PM

大大你最初講到只要係鐘意的Marvel 角色,hasbro 出成點都會入, 就ms出得再好,都唔考慮,唔知我有冇唔解到呢?
你噤講比mu出咩都入更盲目,直情係hasbro出咩marvel角色,不論hasbro出成點,只要鐘意個角色都會入!

再者我唔覺睇玩具質素而買有咩問題,唔通bandai cut哂shf 可動性,賣貴咗,都沖去買?

Well . Take it easy!
其實,請大家睇清楚一D件事。
孩老是大廠,right?
有冇良心,冇進步cut关節等等,是你同我說的,孩老不会跟你說這個。
或許很多年前是有良心,但現在美國经济的不樂觀,中國工人成本的上升所至的壓力,
身為大廠一闊三大,不得不向錢看。

他們也非傻的。放棄了我們這班追求可動質素的成人,他們還有一大班兒童少年。

這班少年三歲便看ironman電影,三年後的今天已看:77: 埋雷神,隊長,仲看了最近的卡通,積積埋對

Avengers玩具的慾望有多大?出多点关節,会唔会多人買左先?偷雞左D關節,细路哥会吾会吾買先?
:36:
別忘了,這一切也在孩老市場計算之内。

https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player

今次我大赚又好,謹平手又好。大家怨恨我,fine,我過到關,兩年後ironman3, Thor2咪又出返晒D正關节比你地囉!

大家請息怒~~~
每個人都有唔同既入貨標準既:71::71:
大家都係玩具迷 無謂內鬨啦:71:
要鬧就鬧我啦!!:50:
回復 72# 無明:

呢隻widow個髮線好高喎xdddd
回復 64# 無明:
係"而家點" 既 "日本首都" 見到