Toysdaily 玩具日報

[其他] 2012 戰隊 特命戰隊 開心討論區 (推到完場 ^0^Y)

回復 150# jaffehung

記憶中
鳥人有一位
係五星都有參演
"星烏龜"
回復  jaffehung

記憶中
鳥人有一位
係五星都有參演
"星烏龜"
白狼 發表於 6-6-2012 08:58 PM

那個四眼肥仔????
那個四眼肥仔????
jaffehung 發表於 7-6-2012 09:02 AM

................................咪就係呢件四眼肥仔囉!!!

[鳥人戰隊]---------黄色噴射俠

[五星戰隊]---------龜夫
................................咪就係呢件四眼肥仔囉!!!

...
G-man 發表於 9-6-2012 11:37 AM

謝謝你,不過....
5星中他沒有戰士型態,咁算唔算做戰士呢?!~
我想問下,
咁係咪繼卡邦大叔後,
戰隊歷上第二個演員演過兩支戰隊的「戰士」呀?
jaffehung 發表於 6-6-2012 02:15 PM

忍者戰隊的紅忍者演員=星獸戰隊的黑騎士日向演員
謝謝你,不過....
5星中他沒有戰士型態,咁算唔算做戰士呢?!~
jaffehung 發表於 10-6-2012 12:17 AM

小朋友~[戰士]只係一個泛统名稱~凡參與戰鬥者皆可稱為[戰士]的~知道嗎!!!      

[戰士]並非一定要有制服 / 裝束 / 盔甲  (例如非洲土人戰士)

相反;有制服 / 裝束 / 盔甲的亦並非一定係[戰士] (例如日本古代豐臣秀吉,穿起盔甲卻只是個元帥指揮)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
***所以;凡事不可以只着眼表面,最重要是內在是否有足夠的實力~

...
G-man 發表於 9-6-2012 11:37 AM

佢生啱時代:DD,比著依家乜都靠樣佢一定無份做
記者會

本日6月11日、都内で日曜朝の特撮番組「仮面ライダーフォーゼ」「特命戦隊ゴーバスターズ」の劇場版製作発表記者会見が行われた。
 両作品は8月の公開を目指し、それぞれ「仮面ライダーフォーゼ THE MOVIE みんなで宇宙キターッ!」「特命戦隊ゴーバスターズ THE MOVIE 東京エネタワーを守れ!」のタイトルで現在製作が進んでいる。今回の製作会見は両作品のキャストや監督による会見のほか、ゲストやスーツを着た戦隊・仮面ライダーキャストやバディロイドたちがステージに登壇して会場を盛り上げた

http://ga.sbcr.jp/mreport/020383/
辻希美............... :(
我想問下,
咁係咪繼卡邦大叔後,
戰隊歷上第二個演員演過兩支戰隊的「戰士」呀?
jaffehung 發表於 6-6-2012 02:15 PM

第二位係恐龍戰隊既第6人.....
佢第一次係演電擊戰隊既藍戰士....
第二位係恐龍戰隊既第6人.....
佢第一次係演電擊戰隊既藍戰士....
sckoko 發表於 12-6-2012 11:26 PM

唔怪得之早排睇電擊戰隊果陣覺得藍戰士咁熟面口啦:@:@:@:@
特命大合體...

簡直無言以對........

點會.......同炎神有得揮呀=.="
最早應該係
秘密戰隊藍連者和皇牌突擊隊的big one=宮內洋
stonekeung01 發表於 17-6-2012 10:31 AM

無限拳!!
之後用無限合體拳同GB王合體!?