Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV": Popy DX機甲艦隊

回復 105# CombattraV

但細位水貼同天線...舊版比新版好似仲多dd...有得比吓架我覺得:71:
小時候玩過人家個隻,好大隻,都幾重,雖然膠多。
回復  CombattraV

但細位水貼同天線...舊版比新版好似仲多dd...有得比吓架我覺得
老文 發表於 5-6-2013 01:09 PM

各有各優點同缺點啦。
好有懷舊feel啊:71::34::75:
馬仔 發表於 5-6-2013 02:49 PM

舊版雖然外殼是膠, 但內裡飛輪是金屬, 所以唔會好輕
舊版如果復刻,我係唔會放過架,冇地方都要買呀~:43:
馬仔 發表於 5-6-2013 02:49 PM

因為佢當年唔算DX超合金條line, 所以基本上無合金成份...:73:
好有懷舊feel啊
tolete 發表於 5-6-2013 05:20 PM

Cos he was 30 yrs old now.........:34:
舊版雖然外殼是膠, 但內裡飛輪是金屬, 所以唔會好輕
redfish 發表於 5-6-2013 06:36 PM

無錯, 始終佢有咁上下大件...........................
舊版如果復刻,我係唔會放過架,冇地方都要買呀~
chinam 發表於 5-6-2013 07:41 PM

但機會好微lu...........:80:
但機會好微lu...........
CombattraV 發表於 6-6-2013 11:00 AM

V兄同感∼
MA01己出、個Market又細左拉、無新商品意念之下
笨大重出、値5値同美国花版権費用、再開旧模、花$重整
Marketing。。。。。

正常来講使甘多$出新野好過剰拉:44:
V兄同感∼
笨大重出、値5値 ...
tower 發表於 6-6-2013 11:22 AM

絕對同意,所以基本上以前所有嘅大boxset,合金又好,膠品又好,都唔好痴心網想會復刻la.......一嚟而家啲後生仔跟本唔會鍾意以前四方機械人玩具design,不過變形金剛及takatoku版(後被Babdai)偉基利除外。
V兄同感∼
笨大重出、値5値 ...
tower 發表於 6-6-2013 11:22 AM

Tower兄同V兄,其實今次奇蹟合金攞到版權會唔會只限香港呢,如果唔係,以今次十五機既設計,去同大廠頃合作,以奇蹟合金既設計,大廠既生產技術同售絡,應該會非常成功丫?
Tower兄同V兄,其實今次奇蹟合金攞到版權會唔會只限香港呢,如果唔係,以今次十五機既設計,去同 ...
chinam 發表於 6-6-2013 05:51 PM

"我地的license 只 cover 亞州  1 部份地區, 因 mattel 拿了Voltron Lion Force 的美國版權
我地亦唔可以明目張膽地在美國賣, 版權是有限制的."
copied from:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... =6358093&fromuid=66
Tower兄同V兄,其實今次奇蹟合金攞到版權會唔會只限香港呢,如果唔係,以今次十五機既設計,去同 ...
chinam 發表於 6-6-2013 05:51 PM

上面紅魚兄已解鐸了..........thx Redfish 兄.