Toysdaily 玩具日報

查看: 41249|回復: 133

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV": Popy DX機甲艦隊

見放假有時間就幫佢地影吓相啦:73: ...
機甲艦隊, 香港慣稱為 "十五機合體". 故事主要講述十五部戰機分為三個小隊: 空, 海, 陸,由各式各樣嘅交通工具合體,由地球人及外星人組成保護宇宙和平嘅組織.

小弟童時屋企人只能afford起買到台版(其實對於我已經好滿足ga la), 當時日版昂貴嘅價錢令屋企人卻步...直到大約13年前, 我係銅鑼灣某shopping centre basement重偶DX分割盒版(雖然係中古, 但已經十分滿足同感動 ), 二話不說立即帶佢返屋企...........後來又比我幸運地揾到盒大BOXSET DX版(內件全新), 但價錢比起正常價平一半(當然有原因啦...........外盒得5,6成新), 又再一次二話不說帶佢返屋企...但後尾不幸嘅事件發生咗, 短短兩年沒有開盒, 誰知再開盒時, 部份白件變黄:79: , 香港天氣真係好麻煩, 自始以後小弟對一些含有白色件嘅product都會盡量避買或不作display, 希望盡量減低意外機會啦:80:

遲一兩日有時間再影埋DX同Standard版超合金啦:43:

正到無朋友呀!:71:
希望bandai魂化!!!!!
V兄的老餅貼、当然要支持!
Support!!! :71::71::71:
我係老餅,所以一定支持:)
這個如出新合金一定會買。小時候,只買個模型。。。。。
始終都係日本野先係我杯茶
特別係日本古董
相對而言, 當時的出品, 因為技術問題, 可動性有限...
不過, qc 同用料真係用到足, 電鍍件同透明件真係用到足, 絕冇欺場
相比現在的玩具, 好多地方都求求其其...真是 :67:
我真系超級羨慕!!!!!!!!!!
經典....................:73:
神物呀∼:help::help::help:
實在太正,只怪自己以前細個唔識好好收藏俾細佬破壞咗,攪到宜家都再遇唔到岩價既,高追又唔捨得,唯有睇相當擁有啦~thx for share呀~
緊係買國產十五機合體! 三草野! 抵玩
緊係買國產十五機合體! I paid 15 no packing 超抵玩 ha.......