Toysdaily 玩具日報

查看: 3714|回復: 20

[詢問] 關於MEDICOM同BROTHER PRODUCTION的BODY

早兩日身痕入左隻"EXCEPTION"同M記WOLVERINE...:(

話說玩隻EXCEPTION果陣想玩入夢訓覺LOOK, 換頭果陣一野整鬼爛左:help:
原來個JOINT唔同其他公司出的, 佢係用彈弓的, 我幾經辛苦研究左佢個結構再整返好...
但想問下各位知唔知點換頭而唔拎斷粒頸JOINT呢?:(:(
我用風筒吹, 吹完都係知會拎斷粒頸JOINT, 好辛苦咁同野"叫"左個頭出黎, 不過邊位就花花地....有冇D無咁暴力的方法呢?

同埋M記WOLVERINE個頭D色好麻麻, 想自己換左個仿HT頭, 不過一向聽聞M記D BODY好易爛, 咁有冇大大可以教我點樣拎到個頭出黎呢?:handshake::handshake::$

謝謝
無大大可以幫幫手嘛?:help:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
M記 Wolverine記得皮衣未爛前搽D牛魔王,我之前bid左隻一開盒件衫即粉碎!!
AL986S 發表於 25-2-2012 11:54 PM

路過一問, 請問大大牛魔王係咩? thks
頭像被屏蔽
唔知隻野係咪放得太耐, 有少少甩皮, 不過可接受, 但我點用力都拎唔到個頭出黎呀!

我會買支牛魔王架啦!

EXCEPTION BODY我試過放落HT頸JOINT, 係唔岩架...可以點搞呢大大?
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
"原來個JOINT唔同其他公司出的, 佢係用彈弓的, 我幾經辛苦研究左佢個結構再整返好..."
我都係~~~ 後來係除衫硬夾實鬆脫的頸joint.  如果怕麻煩, 用其他廠body加white tag 應該無問題.
哇師兄隻野真係無得頂! 但係條頸個位可以點搞?
如果用TTM-19係咪著唔落件衫, 因為個人小龍BODY麻麻地所以無入
EXCEPTION~用TTL會最好,
因為頸Joint好fit。
如果用其他body就要做啲功夫。
Exception 便利話會再版:78: