Toysdaily 玩具日報

查看: 13816|回復: 16

[玩具攝影] SR合金 - 暴力主義 我王凱牙

雖然攝影上沒甚麼技術, 但仍想同大家分享忠於自己的作品

如某師兄所說 : 屍站都型死 ~ 只能怪始源的設計太屈機吧

面相的圖片同實物有差距, 後部詳談

印象中震撼的一幕

"就算是惡魔, 在破壞神面前都是不堪一擊"

(鳴謝艾比安慘痛的友情演出)

開棚前找回失蹤已久的神器

係Size大左少少XDD

最後拿GGG做比較...才發現始源比例原來唔錯

後記
GGGG唔一定要玩"天與地"既, Action Pose都可以玩得好開心
直至上星期C3看實物時仍覺得有多比例上不足, 但經過今日後已經愛不惜手+ v +
關節方面各部分都鬆緊適中, 至於盤骨位可能是因Max版先例大量使用合金非常結實
面相較為特別, 實物看時會發現沒GGG那麼細緻公整  但在鏡頭下卻又不失霸氣...這感覺幾微妙...
雙翼連動設計很有心思, 但構造較薄弱 上架時切記小心 一失足成千古恨...
至於左右不平衡相信整批都有, 問題在於連接雙翼位置歪斜  有待高手拆解

出得很有誠意的作品, 如果有跌價的一日想入多隻改造戰損版:)
多謝支持

雖然攝影上沒甚麼技術, 但仍想同大家分享忠於自己的作品

如某師兄所說 : 屍站都型死 ~ 只能怪始源的設計 ...
gravegrave 發表於 25-3-2014 06:56 AM

好正呀, 我都好記得"拆翼"個幕, 估唔到會好似打爛仔交咁樣"咁狼"..:DD
不過雖然佢拍埋ggg時個高度比例係ok, 但其實一望落去就見到始源小腿細左一個size, 有d怪....
Nice photos. thanks for sharing:handshake:
好正既分享.................:71:
搖滾之神............:43:
唔知舊既鎚仔裝唔裝得落破壞神到呢? 暫時頂住鎚仔癮都好
回復 5# Toys

有其他版友做過,應該無問題
好正呀, 我都好記得"拆翼"個幕, 估唔到會好似打爛仔交咁樣"咁狼"..
不過雖然佢拍埋ggg時個高度比例 ...
kyostanley 發表於 25-3-2014 09:45 AM

果幕無論睇幾多次都覺得好熱血:*有時間再繼續打"爛仔交"XDD
下身比例方面都有同感, 上半裙甲短而闊大脾粗
下半小腿細左個碼同埋... ...點解鑽頭唔係鍍金架:blame:

Nice photos. thanks for sharing
captainamerica 發表於 25-3-2014 10:46 AM

:77:多謝師兄支持 , 入手左未呢

好正既分享.................
搖滾之神............
ray文 發表於 25-3-2014 11:36 AM

:77:多謝師兄支持 , 你都影得好正
可以分享下打燈技巧嗎, 另外點可以影到一塵不染@@"
"搖滾之神" ~ ~ ~下次有靈感了=  =+

唔知舊既鎚仔裝唔裝得落破壞神到呢? 暫時頂住鎚仔癮都好
Toys 發表於 25-3-2014 01:09 PM

回復  Toys

有其他版友做過,應該無問題
b855506 發表於 25-3-2014 01:28 PM

:77:多謝師兄們支持
好鍾意你隻GaoGuitar!!!!!
買左好耐???
仲要出奇地夾GGGG!
圖很好:71:
還有就是艾比安很慘:49:
D pose好正,好有動感{:1_203:}
我仲以為自己個隻對翼有事,原來全批一樣
我都買了。超忙,沒時間,只開了并放display柜內。

幾百塊的貨色,質素以現在玩具的定價來說,我完全接受。
請問那吉他是哪一家產品?我也要買一組...
:time: 師兄那張拉Eypon對翼噶圖好正啊真系,超級機器人大戰噶感覺
果幕無論睇幾多次都覺得好熱血有時間再繼續打"爛仔交"XDD
下身比例方面都有同感, 上半裙甲短而闊大脾粗 ...
gravegrave 發表於 25-3-2014 03:13 PM

係喎, 你唔講都無留意之前GGG係鍍金色嫁喎:*
我覺得對腳應該起碼要好似下圖咁大先得....
原圖:
回復 8# leawong

回復 12# Lanxlot
:77: 多謝leawong, Lanxlot師兄支持
好幾年前"Hobby管"買既, 支電結他其實係Mp3機黎既
個M都真係一部Speaker黎既(真正的小喇叭XDD)部機還原度好高~獨立鋼線, 鍍銀部件
原先諗住買YF19改時配上去, 後來太大盒加已有朋友買左就冇入部飛機
此神器就一度歸隱直至遇上GGGG{:1_220:}

回復 9# kyo353
:77: 多謝kyo353師兄支持
專業既演員黎既, 導演一日未叫cut佢都仲訓係到 第一次上鏡算係o廿架啦:34:

回復 10# cth108
:77: 多謝cth108師兄支持
細望過如果拆得開連接背部果part再移返正就沒問題, 依家差有沒有勇者行第一步:36:

回復 11# gazza1211
:77: 多謝gazza1211師兄支持
未出前都見模擬圖用好多parts堆砌這隻GGGG, 加上造型不過不失 今次QC都幾好
若不是炒起了, 這定價都可以接受:67: 依個年代玩下玩具都.......

回復 13# kaikazemi
:77: 多謝kaikazem師兄支持
好似GGGG咁有份量既做到咁有力的畫面:60:下次又參考下OG既動作先

回復 14# kyostanley
THx師兄的改圖~~立即順眼左:@ 但之後到翼覺得唔夠大...
都唔係差好多者...點解笨大唔做大d呢... ... ...