Toysdaily 玩具日報

[其他] ❤Precure☆集中區❤

到無記播時可能會平返d吧
機體 發表於 3-7-2014 10:57 PM

你指SHF MARCH, 還是FORTUNE PIANO?
你指SHF MARCH, 還是FORTUNE PIANO?
redfish 發表於 3-7-2014 11:01 PM

我指FORTUNE PIANO:(
我指FORTUNE PIANO
機體 發表於 3-7-2014 11:45 PM

FORTUNE PIANO未出的, 所以牙大大指的應該是SHF MARCH
FORTUNE PIANO未出的, 所以牙大大指的應該是SHF MARCH
redfish 發表於 3-7-2014 11:59 PM

那應該係我get錯了:26:
Ya I mean Cure March's SHF
唔記得噤reply制sorry:64:
Fortune啲玩具應該未有咁快啦,日本都未出?之但係我覺得呢隊啲架差麻麻地:42:
後日播Suite,睇TVB.com個節目表已確定用台灣譯名 :die:
後日播Suite,睇TVB.com個節目表已確定用台灣譯名
curedream 發表於 7-7-2014 06:24 PM
美樂天使:(
即係會用小音小琴做名?:69:
即係會用小音小琴做名?
牙Kiba 發表於 8-7-2014 12:03 AM

copied from TVB website:
"光之美少女:美樂天使      
大調島女王愛正準備讓哈唱出傳說的樂譜的幸福旋律,被小調島的梅搶去改成不幸旋律。愛令音符匿藏,並派哈帶同音調精靈往人間找Pretty Cure相助。梅亦派賽及小調三重唱追蹤。音、琴自小感情甚好,但一見面便吵架,這天一同遇到來外天外的哈、賽,捲入紛爭,哈發覺二人是Pretty Cure,指導二人變身。"

係mandarake一下子追返晒四朵金花,除dark cure外全部未開封品雖然無運輸盒,圍返條數都只係二百五一盒{:1_208:}同場仲有可貝佬前輩同普通版cure sunshine,而家仲後悔緊放低左佢地唔買埋:die:megahouse 1/8就淨係揀左moonlight,同場齊款架,奈何入去前已經買得太多野,再無手拎,飲恨:sad:蕾bb啊:help:

可惜調返轉係老秋搵唔到最近出既cure heart:time:

TVB 今次有雙語+下集預告 {:1_221:}
真係奇蹟 :shy:  
p.s. 有中文OP :die:
TVB 今次有雙語+下集預告
真係奇蹟 p.s. 有中文OP
curedream 發表於 9-7-2014 05:50 PM

雙語睇電視節目表已知, 下集預告就少有D
回復 280# 花少爺
我間唔中都同呢間訂啲嘢:35:
不過連運費一盒就3字頭... (同埋最重要我運輸盒控):72:
我見香港都有,不過貴呢度成倍= =
Heart喺香港250都有
回復 281# curedream
糖妹(?)首中文OP都唔錯
我最滿意跟台譯用音琴做名...
同埋同上代粉紅撞配音員
基本上改走埋美樂天使呢個term就ok啦
回復  花少爺
我間唔中都同呢間訂啲嘢
不過連運費一盒就3字頭... (同埋最重要我運輸盒控 ...
牙Kiba 發表於 9-7-2014 08:22 PM

師兄你住日本?:@ 我見佢好多魂shop玩具都無運輸盒,其實你地本土人係唔鍾意留個運輸盒定係manderake個邊收購後掉左佢再拎出來賣?我都係一個盒控,不過睇價錢做人啦:60: 同埋佢係咪無得過萬yen退稅?我猛咁問該層職員都話無,買咁多野如果退到稅既話夠食一餐架啦:44:
我之後係bic camera見到cure heart賣35xx yen未計稅,真係幾貴:44: