Toysdaily 玩具日報

查看: 16132|回復: 113

[個人收藏] [價錢帖] 35周年戰隊盒蛋系列!(好多圖)

:43:

先報價,後出圖!:43:

蟻仔$57X全套

好!講小小野先!:78:

小弟係一隻70後中坑,自幼家貧冇錢買玩具,而且亞媽管教好嚴,唔可以成日開電視,所以對戰隊呢家野都係一知半解!

至於超合金呢家野,細佬一向都係抓爛腳問同學仔借黎玩!而最有印象,係一隻我心口印有「IC」字樣、可完全變型既機械人,後黎大個先知原來果個係「D」字,叫做電子戰隊!

好嘞!講番套盒蛋!小弟雖然唔識哂全部,不過我好鍾意機械人連母艦既套裝!當然,機械人係唔識變型,不過呢套蛋真係堅detail,上色齊,外形比例好!未出前我已經決定扑鎚入硬佢!

到左手後,第一時間同佢滲線!不過要注意,原來佢果d舊化灰色係會比白電油抹走!但係對我黎講唔係問題,因為個人感覺原裝舊化太重手!依家抹咁d反而ok!

第一隊,超電子戰隊!:43:

第二隊,太陽戰隊!:p

第三隊,電子戰隊!:$

第四隊,戰鬥狂舞J(Battle Fever J)戰隊!:he:

母艦飛行圖:43:

後記

- 五舊幾套蛋聽落真係幾兇狠,不過各花入各眼,同埋計計條數,如果要齊四套超合金連母艦呢個夢,冇十雞八雞加一個櫃都搞唔掂!以小弟呢d窮鬼,呢套蛋個價叫做0岩我路程之餘又唔阻掟,真係非常適合我!

- 論質數,呢圖蛋以母艦為出發點,機身亦已經做埋舊化,雖然機械人仔有小小油出界,但係咁鬼細隻,得兩格手指尾咁商,實係在所難免!而且亦有小量配件可更換,我個人已經好滿足!

特別嗚謝benbenben兄提供戰隊名稱,以及大G兄(Godzima)借出鏡頭2X放大器!:64:

多謝收睇!:64:

沙化:$.............

呢set 旦影得好正:handshake: ....但都好贵下

White 哥今日kws 有没有buy 到野:78:
我buy 左set prime p266n 金身:$
GOOD PHOTO, 小第熱愛拉打,少睇戰隊, 真係煲過的只有一套

光戰隊, 佢出我會買...
沙化.............
滴滴仔 發表於 6-2-2012 12:11 AM

有冇拱快呀?我仲改緊死圖喎!:(
有冇拱快呀?我仲改緊死圖喎!
常威 發表於 6-2-2012 12:13 AM

好野一定十卜la...:74:

前曰我行x利都想buy 返盒..呢set 出得好正:71:
D人仔、飛機仔咁細隻都滲埋缐,唔怪得眼都濕啦,唔俾隻手指你都唔得:71:

另外戰隊名做乜唔問我:what:

第一隊叫超電子

第二隊叫太陽戰隊

第三隊電子戰隊

第四隊叫戰鬥狂舞J(Battle Fever J)
睇怕都有第二旦

無責任估計:

1)科學戰隊

2)大戰隊

3)電撃戰隊

4)超新星.
亞媽管教好嚴:58:

OK, you win, very good detail up, but I will not buy this set.
身為70後中坑,見到呢幾款戰隊真係好有親切感,而且套疍真係出得幾正,我都係家貧冇錢買,望吓算了:35:
就算我係80後都知道呢D戰隊嘅隊名啦
這套真是好鬼正,又可變形,不過我星期三才取貨
就算我係80後都知道呢D戰隊嘅隊名啦
神宗一郎 發表於 6-2-2012 03:20 AM

一早睇到神宗兄的回覆,對答自信之餘又直接,相信閣下唔係做律師就係醫生,同你做朋友就一流!

香港由你地接棒,呢鋪安樂囉!
:78:

常爺....seafood灰色條"口巾"臂可唔可以成條直入呀.......不如艦橋d天線拉過啦...咁鬼粗:78:
一早睇到神宗的回覆,自信之餘又直接,相信唔係做律師就係醫生,做朋友就一流!

香港由你地接 ...
常威 發表於 6-2-2012 08:22 AM

:78:去晒跑渣兜涼錦松啦.....鬥快跑死:43:
常爺....seafood灰色條"口巾"臂可唔可以成條直入呀.......不如艦橋d天線拉過啦...咁鬼粗
Warmblood 發表於 6-2-2012 09:19 AM

Not天線, 武器狼牙棒!