Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [價錢帖] 35周年戰隊盒蛋系列!(好多圖)

「常氏」模型油.............
Warmblood 發表於 6-2-2012 01:22 PM

我出「滾」氏高級模型油頂死你!
有無事業線滲線法?:64:
多謝咁多位讀者支持!其實小弟一直保持低調,不過既然sunday齋兄爆左響口,我唯有繼續爆落去!

小弟 ...
常威 發表於 6-2-2012 01:17 PM

嘩!!:handshake: :handshake: :handshake:
我都話無揀錯老師忽然又出埋模型油,想問全系列有幾多種色?
會唔會跟Pantone Guide黎出色?

另外想問有無可能開班教浸油法??:$
嘩!!   
我都話無揀錯老師忽然又出埋模型油,想問全系列有幾多種 ...
sundaydriver 發表於 6-2-2012 02:07 PM

有 ultra-violet 同 Infra-red 兩種:64:
有 ultra-violet 同 Infra-red 兩種
Panzer 發表於 6-2-2012 02:11 PM

咁唔講得笑喎!!!:Q
油左唔知會唔會有透視既作用呢??!
咁唔講得笑喎!!!
油左唔知會唔會有透視既作用呢??!
sundaydriver 發表於 6-2-2012 02:15 PM

:64:配合sony 以前 ccd 好似得
配合sony 以前 ccd 好似得
Warmblood 發表於 6-2-2012 02:19 PM

多謝B同學既如實作答!:64:
多謝B同學既如實作答!
sundaydriver 發表於 6-2-2012 02:29 PM

齋同學:64:唔知常老師隻常氏油係乜屬性.....我驚用雙lin油乸甩佢.....您話用菊花牌配常氏得唔得:64:
B同學...常氏係雙性.....菊花牌乳膠7應該好夾!
齋同學唔知常老師隻常氏油係乜屬性.....我驚用雙lin油乸甩佢.....您話用菊花牌配常氏得 ...
Warmblood 發表於 6-2-2012 02:36 PM

暫時未收到最新資料。。。
不過照常老師忽然既性格,
佢應該會係出一隻全新既屬性!
:67:
估計係膠性或者卵性。
膠性可以同油性混合;
而卵性就可以同水性混合。

如果係菊花牌既話,
我相信配卵性會較為合適。
:71:
B同學...常氏係雙性.....菊花牌乳膠7應該好夾!
Panzer 發表於 6-2-2012 02:41 PM

唔該您呀...屎忽向天同學:64:
暫時未收到最新資料。。。
不過照常老師忽然既性格,
佢應該會係出一隻全新既屬性!

估計係膠 ...
sundaydriver 發表於 6-2-2012 02:41 PM

嗱...齋同學....話唔可以咁講
菊花牌如果唔夾卵性油...係可能會排斥.....唔排亦十分大鑊:67:
真係進退失据嘞:67:
多謝咁多位既詢問,小弟回覆如下:

1. 好多同學問,究竟常氏油係屬於乜野系,其實常氏油係獅子油系列,適合蚊釘蟲咬、消炎止痛,外用方便,內服亦可!只要將常氏油滴3滴落匙更,用暖開水服用即可,油到病除,適合任何痛症!當然,如果情況嚴重就需要成支啪啦!

2. 如果使用常氏油油底油之後,可以用花生油滲線!切忌使用驅風油!因為驅風油屬性比較辛辣,對模型/玩具本身會比較傷害,而且用家滲線時不慎卒眼亦可能導致要入廠診治,過程比較麻煩!玩家注意!

3. 由於常氏油用上獅子油系,所以顏色選擇只得透明黃!不過,我地正進行趕工,相信明年今日將會出售透明白!敬請大家留意!

4. 如果有同學想學識滲女性事業線!請帶所需女性與本人聯絡!

最後,對於本人用七千萬進軍本港玩具界,本人及其股東係非常有信心!歡迎大家多加參與,提供意見!提問大歡迎!

謹啟!:64:
多謝咁多位既詢問,小弟回覆如下:

1. 好多同學問,究竟常氏油係屬於乜野系,其實常氏油係獅子油系列,適 ...
常威 發表於 6-2-2012 03:56 PM

:love:我要一滴試下先
我要一滴試下先
Warmblood 發表於 6-2-2012 04:24 PM

:D不如你試下實色白吖!我有好多喎!你要幾多滴呀?:D