Toysdaily 玩具日報

[趣味] 如果大家人生有不如意的話....不要放棄!

如果大家人生有不如意的話....不要放棄!
或許你遇到的情況就如失去雙腿一樣、
但亦希望大家能積極面對人生道路,
繼續在人生的跑道上努力地跑到生命終結之日。

:71:
人生不如意事十常八九...
凡事積極面對,希望在明天...
:74: 你真係想死咩?
如果死可以解決到問題...我死10次都唔夠...
其實遇到困難...盡力去解決...成功與否...回頭一望...又過左一關喇...
我年頭公司撞車又失客...損失廿幾萬...依家又無事啦......世事無常...平常心面對...有家人,朋友,健康更勝黃金千萬啊!
:71:good    人生有不如意的話....不要放棄:77:

不要放棄你的人生!
使人停步唔係絕望係放棄、
另人向前唔係希望係意志!
What a cool post must support! Highlighted for encourage!! :71:
:64:鼓勵極大, 支持~~!!!
向遇到困難的朋友說句: 希望勇敢面對, 珍惜生命~~!!!!!
碰到大獲野(如地震..撞車..斷肢)之後仍健在是十分難得
冇理由系le個時候自己ko自己
珍惜生活
珍惜生命