Toysdaily 玩具日報

查看: 29555|回復: 36

[玩具攝影] [新手分享] 勇氣誓言!SR合金 勇者王

BANDAI終於再版勇者王,唔洗再對住CMS個隻,真係可喜可賀:77:
呢隻SR合金真係十分正斗,外型,用色,可動 都贏CMS個隻幾條街
加埋個黃金大鎚真係非常殺食
以勇氣為力量,Final Fusion!!:74:

配件數目算多,應有盡用,多得有特效件,可以輕易重現劇中的招式,抵讚!

外型比例好,就咁企都充滿霸氣,不愧係勇者王!

下面就黎返一連串合體動作:

超人合體!ガオガイガー!!

作為勇者,緊係要有返D超級係既招式啦,咁先夠熱血架嘛:*

鋼腕爆碎!Broken Magnum!!

領域防禦!Protect Shade!!

空間灣曲!Dividing Driver!!

鋼鐵粉碎!Goldion Hammer!!

時間到,又係時侯出絕招收工完場!:*

Hell and Heaven!

Gemu Giru Gan Go Kufor!

Vita!!

之後由護仔將Zonder核心淨化就收得工,世界又一次回服和平啦~~~

今次分享到呢到,小弟拍攝技巧並味成熟希望各位Ching多多指教和支持,以後有機會再同大家分享:65:
好正既PS:71:我還未能成為勇者王哦:63:
回復 2# zero2443

同呢到既Ching比只係小兒科啦:65:
呢隻SR合金絕對是一大好物,值得收藏!:71:
我隻初版琴晚拎出黎玩

加埋SET2大飛機完全企唔到........

右腳FING下FING下

唔知有無支架可以用:56:
正圖:71:
仲好高毒性:71:
但依然仲忍手等4G:55:
如果出去買點分初版或再版???????????
再版關節係咪實淨啲:?

回復 6# cfmok2003

盒面有唔同
初版個盒睇唔到個面(低頭),再版個頭會高D
關節方面再版的手同股關節都完全唔同左......:56:
根本唔係再版,係新版.....:53:
我都係依兩日睇日網先知......
重未買新版....都唔知買唔買好:68:

日網圖交介紹分別.....
http://blog.livedoor.jp/zgmf2/archives/52246665.html
如果出去買點分初版或再版???????????
再版關節係咪實淨啲
cfmok2003 發表於 29-1-2012 10:37 AM

其實最簡單咁分,就係再版盒面右下角BANDAI  logo格黎會有個心心logo
而初版係冇心心logo
love your style~~~
support!!!!!!!!!:love:
good photo effect!!
D相好正~~~~:shiny:
講真之前買咗初版真係Lai 晒嘢。Bandai絕對係搵你笨,仲要之前炒到咁貴,認真出事!所以我見出面隻新版價開始水漲船高。買舊版嘅各位真係要自求多福!
想問下  宜加買齊新版 1set 要幾錢?
想問下  宜加買齊新版 1set 要幾錢?
andy洛 發表於 29-1-2012 06:09 PM

我係信和買GGG + 金鎚就合共 $ 52X   
勝利之鍵2 我見街價多數係$26X-$28X
唔知呢家個價升左幾多了:80:
我係信和買GGG + 金鎚就合共 $ 52X   
勝利之鍵2 我見街價多數係$26X-$28X
唔知呢家個價升左幾多了:8 ...
蕉人7號 發表於 29-1-2012 06:32 PM

謝謝~~了解
再諗諗