Toysdaily 玩具日報

查看: 5227|回復: 10

[玩具攝影] [回到1977] Star Wars SS Sandtrooper DX 外拍

SS d Clone就有好幾隻係度喇﹐ 但係原裝星戰既士兵呢隻係我第一隻﹐ 續Bly後又一隻大愛幾好物﹗舊化正﹐ 裝上身既配件又多﹐ 加上有4支槍﹐ 背包又裝了磁石。如過背包做哩舊化同好似d Clone 多幾對手手腳腳的話就真係perfect!

個display stand 個 pat 沙又係好正﹐ shoulder pad 有兩隻色﹐ 黑色同白色可以調換﹐ 好想買多隻display一個team. 黎緊既Boba Fett 點都無走雞﹐ 應該都會好正﹗

係外國一隻普通HT 野未計郵費d定價已經輕易超過香港既DX, 唔係真係好鍾意好鍾意的話跟本買唔落手﹐ 對比﹐ 真係覺得SS d 兵好抵玩

係外面唔方便轉pose﹐ 但係又唔想擺得求求其其﹐ 所以都係換下景同角度多﹐ 去相﹗

Bonus 加多幾張 Clone

樓主影得靚,外拍亦應該要支持。:71:

雖然ss白兵腳軟,但外拍用stand殺風景啊。
我都想入這隻沙兵..... 請問幾魚? HT處好似重有一盒....
嘩........正到爆, SS 我得隻紅兵炸, 實在無咩財力好像樓主咁......利害,
樓主影相技術堅掂, 請問用咩機?
Star Wars真係個冇底深坑,淨係白兵都買到窮...!!!
好在小弟唔中...:42:
回復 3# darknight
HT仲有貨賣緊1牛8草!
影得好有感觉:71:
樓主影得靚,外拍亦應該要支持。

雖然ss白兵腳軟,但外拍用stand殺風景啊。
catcat 發表於 19-1-2012 23:14

聽講比起d舊兵﹐ 新個d關節已經進步左﹐ 無以前咁鬆法

我都想入這隻沙兵..... 請問幾魚? HT處好似重有一盒....
darknight 發表於 20-1-2012 14:38

回復  darknight
HT仲有貨賣緊1牛8草!
emme 發表於 20-1-2012 15:41

意﹐ 我都係呢個價入喎。 不過我住海外﹐ 估唔到香港都係呢個價。 但係我係聖誕
special時入。 不過呢隻定價本身都貴左。 其實HT個價同SS未計郵費個定價價一樣

嘩........正到爆, SS 我得隻紅兵炸, 實在無咩財力好像樓主咁......利害,
樓主影相技術堅掂, 請問用咩機?
jedi 發表於 20-1-2012 14:43

邊隻紅兵呀﹖ 今個月又有隻新既紅兵 Clone Captain...出得好快. 而家用緊 Canon 550D, 仲係新手咋﹐ 入左最多一個月左右
所為紅兵.....其實我自己就跟身上的色來叫....:35:...

Imperial Shock Trooper 就系佢, 但D甲好簿好脆.....好像好易爛, 唔知現個D有無改善到呢 ?

所為紅兵.....其實我自己就跟身上的色來叫.......

Imperial Shock Trooper 就系佢, 但D甲好簿好脆 ...
jedi 發表於 20-1-2012 16:55

d甲我諗唔會改吧﹐ 望落去都差唔多。 (無入過舊個d) 應該都係返用又返用再repaint﹐ 所以先咁好賺。 但係我又唔覺d Clone兵d甲個感覺易爛。 不過件衫就改左﹐ 無再用膠衫﹐唔會有溶衫事件發生。
Support Star wars!

Good photo!