Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 好耐冇出SW post之上年入物part 1!!

對上一次SW分享, 要追溯到舊年11月= =
咁耐冇分享, 唔係冇玩, 而係好懶!
入左就入左好多, 相都影左, 就係懶打字! (其實係"寫"字)
今次延續上次嘅部份預告!
Anakin Skywalker 入魔版 (vintage)

同下面隻Obi wan一set係網上bid, 除開八草隻!

去到前傳三嘅中段, Anakin為左唔想失去Padme, 不惜投靠Dark side, 奉Lord Sidious之令四處殺人, 係心智影響下, 外貌亦漸趨兇殘!!

本體

唔知點解, 隻Anakin嘅size好似比其他3.75吋大! 到下面隻Obi wan就睇得出個分別!

頭雕幾靚!! 但略嫌有少少似MJ = =

Do not underestimate my power!!

三代Anakin!

Obi wan Kenobi 第三集ver. (vintage)

步入中年嘅Obi wan, 開始擔心Anakin日趨自大! 結果亦難逃與愛徒決一死戰嘅命運!!

本體

冇股關節! 睇黎要買埋legacy個隻!

頭雕不過不失, 只係略嫌有啲呆滯!

腰袋整得幾靚!

另一附件---headset!

等梗架vintage obi wan Jedi fighter!!

招牌pose!!

嗱...睇得到個分別啦!

點都要對決一下!

VS Genral Grievous!!

用force!!

跳過幾幕後, Obi wan頻臨墜崖邊緣!!

蕉蕉!!

So uncivilize!!

Ki-Adi-Mundi (Clone wars)

Mundi係clone wars入面於season 2首次出現, 奉命與Anakin同Obi-Wan攻打係Geonosis再度運作嘅兵工廠! 由於受到敵方猛烈嘅對空攻擊, Mundi同另外兩位Jedi都走散左, 並被逼降落於沙漠中! 為左盡快到匯合點, Mundi連同一班clone trooper挺而走險, 走左入山洞嘅捷徑, 點知受到預先埋伏嘅geonosis啲蟲蟲襲擊!!

標準嘅Jedi造型, 跟一把lightsaber, 另有clone wars figure附帶嘅骰仔, 地台及對戰卡!

壽星公!?

可動一般, 冇腳跟關節!

率領clone trooper上陣殺敵!!

Stass Allie (Legacy)

首次出於前傳二, 又係Geonosis大戰中二百幾名jedi中嘅其中一位! (Windu身後)

之後係前傳三中, 死於order 66之令!

一袍一劍, 夠玩!!

整體塗裝不俗!

連指甲都有上色!!

但劍不能握穩!

連build-a-droid MB-RA7左手一隻!

FX-6 (Legacy)

出現於前傳三嘅medical droid, 最大功勞就係幫手改造Darth Vader...

但轉頭就俾Vader鍊爆!!

嗯...我認依隻係重囗味左啲= =

上色同造型都不過不失!

下半身嘅工具都可以獨立豎起!

跟Build-a-droid MB-RA7右腳一隻!

要追番個進度, 真係有排= =
2011-12-31嘅枱面!

2012年入個啲都未計入去!!
Thx for watching!!
Support!!!:71::71:
我都好鐘意vc版
但香港好似唔係太多
一定支持星戰!!
我第一次o既starwar 就係入左呢兩隻 anakin 同obi.... 又係一打開發覺obi 好細隻, 搞到有d 後悔......
頂一下~!!多謝分享!!
回復 2# 無明:
回復 4# 167169
回復 6# SARU
Thx for supporting!!
回復 3# quincy
Clone wars版仲少!
Vintage係少舊款!!
回復 5# goldwater
其實係咪Anakin過於高大??
Support SW!!!
不過始終都係嫌佢D可動麻麻, 所以好少入~~