Toysdaily 玩具日報

樓主: ScarletSpider

[個人收藏] 80年代至現代的忍者龜 Figure (Update 廿多幅圖 0n 7 Feb 12)

樓主,請問 neca 出過圓櫃包裝的忍者龜系列,與樓主所貼的neca果set是否相同?

Thx。
roystoy 發表於 29-6-2014 09:57 AM

NECA圓筒SET係老番來的
正版隻腳可以向前踢少少, 係因為個龜板係軟膠

但係圓筒SET D龜塊龜板係硬膠來的, 所以向前踢唔到

同埋即使正版膠質會好D, 陣膠味唔會咁大
回復 46# 凱獸王
謝謝 大大 解答 + 提醒,thz。
圓筒果set有D朋友話搵唔倒有出過0既官方資料,
而我果set係Neca一出時第一version包裝,
之後有出過D boxse ...
ScarletSpider 發表於 29-6-2014 12:16 PM

謝謝樓主回覆,我會考慮下 …… :36:
強貼留名~!~我只有他們
DSC09934副本.jpg DSC09936副本.jpg

7844014158_4f6bae9936_b (2).jpg

回復 3# ScarletSpider

有過第1代其中2隻∼∼{:1_211:}
90年代中期買過1隻大型既軽気球飛船、要自己吹気、有車駄同有数枚可drop  down既「炸弾」!大大図中没有、対小弟講既尼隻有無印象? 小弟果隻係屈臣氏買既。。。係我童年玩具中最有印象、因為記憶中有成50,60CM長。。。{:1_199:}
回復 50# BatIron

你講可吹氣又可放炸彈0既氣球飛船玩具真係無0羊印象,
但我都有幾多舊忍者龜响屈臣士買,
真係好懷念果陣樓下都有美玩賣0既年代,
而mr.elljay D相影得好靚,
想問下Neca果套忍者龜個眼罩係自已油,
定係一買番0黎就係4色眼罩?
如一買番0黎就係4色眼罩0既話,
D龜質數好嗎?
我反而想搵返迷你基地系列
ScarletSpider ,你的收藏量及種真係幾精彩
AJ 發表於 4-3-2015 12:51 PM
ScarletSpider ,你的收藏量及種真係幾精彩

多謝欣賞,希望多D人鐘意忍者龜{:1_377:}
heh...想當年忍者龜出CGI電影,樂貿原本沒打算推出忍者龜三部曲DVD.如果唔係我同老闆提出應該趁新片上映出碟既話,相信好難重見天日啦!
咁我買得番套DVD真係全靠你{:1_377:}

家中只有這3只~~~{:2_268:}
華夢 發表於 5-3-2015 09:31 PM
家中只有這3只~~~

大眼睛果隻成日都想搵番套{:1_377:}
ScarletSpider 發表於 8-3-2015 07:37 PM
大眼睛果隻成日都想搵番套

頭會轉~~超棒~~{:2_262:}
ScarletSpider 發表於 16-1-2012 06:34 AM
去到睇6季,4隻忍者龜連同史必拿師傅意外地去到未來,仲遇倒希寶同鍾卓斯0既後人,身上0既裝束係用0黎幫助佢地 ...

想请教楼主,,我买了一套neca的忍者龟,但不是像楼主的只有红色眼罩,,而是四色眼罩,,有师兄说我买的是老翻,,是这样的吗?