Toysdaily 玩具日報

[Medicom] [平成拉打12吋系列報告VOL.2] MEDICOM RAH No.545鋼鬥王

No $$$$ ........... will only collect the main Rider character ........  :79:
nice shot Zin:)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
頭像被屏蔽
:71:        Thanks for your sharing and detailed report!
靚相!! thanks for share!!
回復 14# 布魯士

唔明都要抽一抽:DD
相靚,post正

回復 13# Oldcat

我唔明反差係咩:no: ,只知gatack特別好影
Nice photo!
我今天早收工都走o左去入依隻o野!
但為何依隻比其他貴?我去Medicom網頁睇,它們都是萬九日 ...
三木白花子 發表於 22-12-2011 09:47 PM

呢隻係限定喎2k 正常價了
好野!睇到Zin 大大勁圖:shiny:又當買左了!
小弟無錢買:no:反而古迦有D興趣!
駛唔駛影到咁型呀•••••
仲教到反差啱啱好•••••
少D定力都死享庶
Oldcat 發表於 22-12-2011 10:39 PM

都想買呀:35:不過無錢:63:
回復  Oldcat

我唔明反差係咩 ,只知gatack特別好影
ZIN 發表於 22-12-2011 11:32 PM

反差•••••即 contrast 亦即黑白對比
由光源性質,方向,強弱所影響
反差大,光暗明顯(如烈曰當空正午拍人像,頭頂背境極光,相反面目陰暗位近乎全黑)
反差小,光暗太平均 (一般貨辦相也會把光源四方八面射向主體,務求整件貨辦清晰可見
但會令照片毫無立體感flat 晒兼色淡,比較出名影flat 相嘅有onxx )
你拍的剛好兼顧,有高光位,暗部亦能顯現,色彈
如果真係無乜ps就真係可以話影得好很好:71:
回復 26# Oldcat

明白了,係隻gatack本身令,另外我已經唔會雙燈平衡對射,現在打對角,一枝炒底,一枝斜下
回復  Oldcat

明白了,係隻gatack本身令,另外我已經唔會雙燈平衡對射,現在打對角,一枝炒底,一 ...
ZIN 發表於 23-12-2011 12:12 AM

大大呢個影得好正,之前black果d冇呢個甘正!
加賀美高過天遁:?:?:?
回復 17# timothy276217

你果d shf相好正,剛剛我有回來Shf區睇到。