Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 4月 超合金魂 大王者(發售日變更為5月12日)

無買無玩唔緊要,上多啲黎toysdaily追下post,睇下其它大大嘅review可以學到好多嘢。

最近cm嘅JEEG與bandai嘅JEEG比,已經係形勢逆轉喇。 你好 發表於 1-2-2012 03:28 PM

形勢好難會逆轉, CMS的定價仍然太進取, 隻JEEG仲貴過大王者
形勢好難會逆轉, CMS的定價仍然太進取, 隻JEEG仲貴過大王者
redfish 發表於 2-2-2012 09:58 AM
we are talking the magnetic joint system on Jeeg only, sir!
睇完d圖,愈來愈鍾意
同泰坦好似樣下啵~~~ :58:
we are talking the magnetic joint system on Jeeg only, sir!
你好 發表於 2-2-2012 12:03 PM

兩隻價錢相差咁遠, 唔整好D邊有人肯買
回復 84# redfish

都話我哋好單純地,純粹講雙方個Jeeg質素比較啫。你一相情願地會錯意喇。

不過都多謝你嘅見解。^^;
同泰坦好似樣下啵~~~
威哥仔 發表於 2-2-2012 12:14 PM

呢隻o野分體我就認得(舊合金包裝係分開展示),如果合o左體,
我都會將佢同泰坦 3 撈亂~~~

大王者變形幾複雜,應該好玩,不過都要睇實物。
好似泰坦 3 推出之前,個個都覺得唔錯。實物到手,原來變形設計有問題,好睇唔好玩。(珍寶 3 就好玩唔好睇~~~)

依家兩隻比較,真心覺得泰坦 3 外型同配色都會靚過大王者少少~~~
好似官方圖靚啲!:58:
按設定,三架機械人都可變成飛行形態,唔知呢隻合金魂得唔得呢?:76:
按設定,三架機械人都可變成飛行形態,唔知呢隻合金魂得唔得呢?
Garycharm 發表於 5-2-2012 06:03 PM

估计不能 能的话早就放图了 也算是噱头吧 不知道B社能不能无耻到插个翅膀就算飞行形态:handshake:
估计不能 能的话早就放图了 也算是噱头吧 不知道B社能不能无&#32 ...
gingin銀銀 發表於 5-2-2012 08:26 PM

會唔會又補parts 件魂shop架
會唔會又補parts 件魂shop架
龍騎 發表於 5-2-2012 11:30 PM

有可能~~~:(
pre-ordered at shun wo ytd, gonna get it home although i never hear of it, as i love giant transformable metal robot that can be assembled hahaha
真好, 有新官方解構圖
合体之後大王者幾乎成個小腿都要加件改善外觀
到下期就會講CrossTriangle... 變成大王者雙腿的三號機個腳板健在,
睇怕只有兩個選擇: (1) 外觀重視拆件 (2) 完全變形#響後面:(

GX61 大王者合體圖

昨天在網上發現, 終於都睇到點合體.