Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 4月 超合金魂 大王者(發售日變更為5月12日)

80後的我唔明點解大部份日本早期機械人都係紅黃藍三色做主色既??
80後的我唔明點解大部份日本早期機械人都係紅黃藍三色做主色既??
derek1123 發表於 12-2-2012 12:27 AM

那是三一萬能俠創的先河!
From the Toy Fair New York

訂就訂o左喇,不過老實講,
如果呢隻已經係成品,就唔算係靚。

嗯.....因為同泰坦 3 太似,自然會比較。
同泰坦 3 比,大王者輸蝕在少 D 「尖角」,雙腳少把刀、膊頭冇咁利。
配色亦冇咁靚,尤其對腳 D 灰色真係麻麻。

不過泰坦 3 輸在變形,大王者睇落變形幾好玩2,希望可以贏番 D 分~~~

Haran74 發表於 16-2-2012 07:20 PM

FEP版黎, 金屬部件唔多, 不過睇落無咁膠
就咁睇D色靚左喎, 無咁膠, good!!
下盤可動度低..但可以接受..畢竟主力係玩合體變型:43:
訂就訂o左喇,不過老實講,
如果呢隻已經係成品,就唔算係靚。

嗯.....因為同泰坦 3 太似,自然會比較。 ...
Garycharm 發表於 16-2-2012 10:40 PM

齋display的話,泰坦 3 實在很不錯。
但睇翻合體圖,根本就係砌積木咁砌。所以完全合體都無咩意思
水水的基地 發表於 11-2-2012 05:55 PM

其實大部份合體都係砌積木, 好似Transformers...
而天威勇士同高狄安的俄羅斯娃娃合體, 與及
GaoGaiGar同未來合體的合體模式都佔比較少數...
反而, 以砌積木合體而言我又覺得呢隻算幾獨特:(
其實大部份合體都係砌積木, 好似Transformers...
而天威勇士同高狄安的俄羅斯娃娃合體, 與及
GaoGaiGar ...
BRS 發表於 17-2-2012 01:15 PM

呢隻真係好特別,
我自己好期待,
不過合金魂o既o野幾難捉摸,
有時候好睇唔好玩,
結果係又期待又怕受傷害。
:60:
接位真的整到咁幼:(
今次大王者的設計真的很有HEART, 有返以前超合金魂的水準.
就咁睇個G點真係幾危下希望到時係金屬件啦
應該都會用金屬件,同大武士一樣!