Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 4月 超合金魂 大王者(發售日變更為5月12日)

港版今期電擊話1号下半身可拆可吾拆的!
leo0519 發表於 31-1-2012 10:39 PM

頭post一早有圖睇啦。
頭post一早有圖睇啦。
你好 發表於 31-1-2012 10:46 PM

係wo,我冇為意!
唔緊要。

其實佢嘅設計都幾體貼,雖然有啲擔心因精密變形結構令實淨程度下降,但可以雙手握劍又真係幾感動。
精密變形結構實淨

bandai 野有信心,佢唔同CM 咁,事事但但咁合體,穩定性超差,佢既磁石係列係一個好例子。

唔緊要。

其實佢嘅設計都幾體貼,雖然有啲擔心因精密變形結構令實淨程度下降,但可以雙手握 ...
你好 發表於 31-1-2012 11:11 PM
精密變形結構實淨

bandai 野有信心,佢唔同CM 咁,事事但但咁合體,穩定性超差,佢既磁石係列係一個好例 ...
馬仔 發表於 1-2-2012 08:49 AM

你quote磁石似用錯例子喎...

金剛飛天鑽嘅情況剛好相反。
如果用磁石做例,bandai隻飛天鑽係相反,其實cm隻逆轉同三冠都出得好好!!!
金剛飛天鑽係改善左, 不過唔知改左幾多, 因為我無買.

但係軟腳蟹巴拉達同陰陽電磁俠就死得啦.

你quote磁石似用錯例子喎...

金剛飛天鑽嘅情況剛好相反。
你好 發表於 1-2-2012 09:09 AM
笨大呢次好似真係出左9成幾功力咁:71:
我最擔心嘅係大王者關節嘅活動能力,官圖完全show唔到哩方面嘅資料:49:
合金雲唔係玩動作,係玩變形合体,大大唔好誤會
呢隻打算買,仲未訂...
想問,大王者並不如大帝,金毛受歡迎,
有冇訂既必要?...
回復 75# somamo88

個人認為..大型合體合金...訂左安樂d..不過要搵間高誠信既玩具鋪訂咁囉
愈看愈正,終於安心訂了!
金剛飛天鑽係改善左, 不過唔知改左幾多, 因為我無買.

但係軟腳蟹巴拉達同陰陽電磁俠就死得啦.
馬仔 發表於 1-2-2012 09:35 AM

無買無玩唔緊要,上多啲黎toysdaily追下post,睇下其它大大嘅review可以學到好多嘢。

最近cm嘅JEEG與bandai嘅JEEG比,已經係形勢逆轉喇。
已訂,七八十代老餅機械人,點都走唔甩。

三號仔變形真係緊正!!!:71: