Toysdaily 玩具日報

[分享討論] ThreeA 話題集中討論

回復 180# rockcham
展覽所有人都得,4月27日可以去排隊買,每款只限買一隻
3a會員只是提早訂,不過排隊未必每款都有,可能set a太多人訂,就可能無set a D figures 賣
http://www.bambasia.com/blog/?p=3543
回復 181# dreamtoys

多謝解答呀!!C兄:64:
不過set對我來說太貴了,而且型號不太合口味 到時行下算數,thx
黎緊出果SET A,B,C

如果唔係會員.

可以用咩方法買到???
回復 183# lamdog123

一係 去排隊。。。一係Y拍:36:
頭像被屏蔽
其實又有乜好串.. 佢出幾多都好, 都係自願
有迫你訂嗎?
覺得俾全數訂唔好咪唔好訂囉, 等現貨先買囉
3A唔係必須品, 訂唔訂都係自己決定,
咁有咩好串? 真係俾左少少錢就係大爺?
頭像被屏蔽
HT咪又係delay好多唔hit嘅item...
唔理HT定3A
如果最後攞到手嘅係一件令人滿意產品
不太過份&#22021;delay(<1Q)我都接受...
借開話題問... 若果唔依期出貨... 可否退訂 ????
其實我覺得,3a話自己delay係因為想整靚&#21874;,呢個理由我都接受既,因為暫時出左既現貨之中,都未有過我唔滿意既.至於新&#22050;開訂,佢認為自己搞得掂,米睇佢到時點交貨囉~~~
對我黎講,3a最乞人憎既,係3a係人地比左錢訂左&#22050;之後,先改&#21874;rules.好似上次隻rex同今次&#21874;set咁,雖然只係差好少錢或一件小配件,但真係令人好谷氣.
回復 5# acq
3a無講過可以退訂,不過我諗如果你send email直接比ashley投訴,佢可能會叫你退訂同以後唔好買3a&#21874;&#22050;.
借開話題問... 若果唔依期出貨... 可否退訂 ????
acq 發表於 13-4-2012 11:10 AM

講真,3A 退$應該比較有彈性,但係之後自己高追仲慘!

佢藝術家唔係大曬!我都唔係太滿意,而且佢隻隻 full paid,比錢,expect 跟原有 programme 收貨絕對合情合理!
頭像被屏蔽
係啦.. 上次bertie, 如果早知佢會係幾日後出雙炮, 我就唔會訂單炮.. 呢招真係太絕..

今次Set A B,  ...
flighttosky 發表於 13-4-2012 11:20 AM

因為開發同大貨係2 team 人,工人生產或QC 跟唔上又係幾頭痛。

作為生產商,準時出貨,係應份喎,當佢開訂時,應該都計過工廠生產力啦,一早講定咪得囉。喂,做生意呀,細路仔玩泥沙咩?試下其他商品,&#25886;左人錢(喂,唔係幾成訂咁簡單呀,係全數呀),delay又delay,仲唔俾人告死佢。
商業社會,合約精神好緊要ga,當初開訂時講o既出貨日期,已經係一個合約/承諾啦,而家佢違反承諾woi,鬧下都唔俾?唔通玩具同其他商品唔同?

有大大成日話a胖係藝術家,係咁ga啦,我話佢d做生意手法一d都唔藝術家woi,而且開得門做生意,你就係生意人啦,藝咩術家呀?