Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [MEDICOM] BODY之進化及簡介(合初心者)

回復 57# ZIN

其實我係已經植入左入鞋架喇,
就係佢係前後傾關節, 搞到佢向前左,
可能要塞d海棉去前面, 先再塞多一次腳板入去,
應該會好少少, 等我試一試先....
maxcyeung兄唔好意思, 借圖黎問少少野, 我見kabuto 既紅同Iron man 既紅差唔多, 想問問放耐左會唔會淺色 ...
yorpheus 發表於 7-12-2011 03:48 PM

其實張相係偏暗關係, 所以睇個色都好似偏紫,
你可以參考返我個頭像, 會接近d....
又要入黎學下野先:63:
回復 63# 布魯士

:$其實老師個影月換BODY POST幫到好多人, 相信影月難換程度都係頭5名.:handshake:
回復 62# maxcyeung

Thx Ching, 咁我就放心了, 唔好好似隻IM咁就得喇~:80:
回復  布魯士

其實老師個影月換BODY POST幫到好多人, 相信影月難換程度都係頭5名.
ZIN 發表於 7-12-2011 07:46 PM

我個時整隻kabuto都係係布老師度參透返黎,
真係好實用!
回復  maxcyeung

Thx Ching, 咁我就放心了, 唔好好似隻IM咁就得喇~
yorpheus 發表於 8-12-2011 11:25 AM

我都驚緊我隻im會咁,
準備同iv & v 打度蠟先得喇,
bm係差, 但d色真係好持久.....ht要學下
回復 67# maxcyeung

我仲係度搵緊布老師既post~
嗯, BM聽聞只係個body好似卡樂b咁~
回復  maxcyeung

我仲係度搵緊布老師既post~
嗯, BM聽聞只係個body好似卡樂b咁~
yorpheus 發表於 8-12-2011 11:45 AM

唔洗聽聞, 到時你自己開隻野, 你就會知架喇,
我諗住應該可以有d野留到黎做是啤之用,
點知都係唔得, 四肢有三肢斷開, 你就會知,
佢仲衰過卡樂b
多謝zin兄指導, 令我呢個12"既新手投入呢個拉打既世界~!!:handshake:
:$ 長盡解說,真令人感動!
:time: 換body的確好痛苦,但成功後實在好滿足!:78:
:unhappy: 幾個月前同隻機體換左,:* 希望新年前換埋生體。
多謝zin兄指導, 令我呢個12"既新手投入呢個拉打既世界~!!
一舊仔 發表於 8-12-2011 23:27

我都係zin 大既fans:35:
其實m記個body開發真係落左好多心機! 可動度高之餘亦考慮到好多人體結構. 呢樣係其他幾間廠望塵莫及喇. 不過針無兩頭利~ 咁o既結構導致到外觀唔夠靚. 要尺膊的話都係要ht或eb.
不過medicom真係要好好反醒膠料問題. 太脆喇, 所以好多薄o既較位o係出廠已經俾工友門上得過緊. 因此好可能我地開扭第一次已經損壞....呢樣真係要改進.
對於我呢d pose鬼, 最愛素體還是m記.
回復 71# 麥師

麥師兄可否影下rx生體機體出來等小弟止下喝:no:好想要e兩隻, 到底m記出唔出架, 嗚~~~呀~~~~~~
嘩!好正既報告!