Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [MEDICOM] BODY之進化及簡介(合初心者)

Thanks!!真係好有心機解釋:handshake:
不過M記依家都真係唔再買,
佢0甘大間公司但我覺得佢係專登唔改進,
D彷皮衫真係超易爛,原身body唔玩放嚮道都爛,
但D價$又唔平,有D仲換唔倒Body,
真係爛左都唔知點算,反而最舊果D就仲耐玩,
竟然嚮物料上越出越倒退..............
多謝大大提供教學:71:
我係新手, 剛弄壞了super-one隻手, 我應該買邊隻?係咪都係要去焦人買?
回復 18# Pazu

窄膊嘅NAKE 2 BODY
做福世人的post:71:

301之前有個 300 body 係 timehouse及MEDICOM  共用, 多數用係怪人身上, 隻DX 舊一 ver1,係301身+300四肢合成.
301之前有個 300 body 係 timehouse及MEDICOM  共用, 多數用係怪人身上, 隻DX 舊一 ver1,係301身+300四肢合 ...
凶星 發表於 6-12-2011 02:50 AM

星兄真係資深,多謝指教,我那隻影出來的舊1是換了nake2 body, 而頭部髮尾是我用AB筆地而造,再用幼身剪刀頭壓出髮紋之後上色,而棄用原裝body,本身舊一皮靴比較硬,但一經風筒吹軟一樣可以配合新body擺出好動作。
Learn something new. Thanks! :71:
What an informative post! :71:
Thank you for sharing. I want to change my Shadow Moon's Body....But I don't have technique ....
good !    !!!:71:
很用心的分享.....thanks!:71:
多謝zin 兄既分享~
我想問問 the next v3既皮衫實在太大件, 如果想換d 闊身d既body有冇邊款好推介?

回復 28# yorpheus

其實可以試用東西加粗,如化妝綿包粗,用圏裝雙面膠貼便可,就算換301改body也要自行加粗手臂或腿
回復 29# ZIN

好的, 謝zin兄, 放工返到屋企試下先~