Toysdaily 玩具日報

[新品消息] SDX 皇騎士高達 II 世

之前 SDX 既試辦係皇騎士頭兩套甲,要再換到皇二世果套,萬七 yen 就差唔多 :38::38:

F91 公佈果時冇提到可以換甲,但又冇寫明有咩配件,所以到呢一刻我都唔睇好皇二世有野換
之前 SDX 既試辦係皇騎士頭兩套甲,要再換到皇二世果套,萬七 yen 就差唔多

F91 公佈果時冇提 ...
roundtable 發表於 29-11-2011 01:29 PM

唔好呀∼∼跳樓都唔點呀∼1 box...4套甲.....入4盒呀
:ice:
咦, 係咪我誤會左定係點? 皇騎士III乜唔係就係KING高達III世咩? 張咭都係寫KING高達III世戴冠儀式 ...
kyostanley 發表於 29-11-2011 01:13 PM

我覺得皇騎士III是KING高達III世的兒子,是2個人,因為

KING GUNDAM I世(背景左,開國之王,一開始已是王,所以未做過皇子)
皇騎士GUNDAM---->KING GUNDAM II世(背景右,即圓卓騎士篇主角,皇子時冇數字,國王時有)
皇騎士GUNDAM II---->KING GUNDAM III世(圖左)
皇騎士GUNDAM III(圖右)

所以是國王數字是皇子時代"加一"
III世是黃眼(G3達?),皇騎士GUNDAM III是綠眼藍嘴(高達四號機?)
我覺得皇騎士III是KING高達III世的兒子,是2個人,因為

KING GUNDAM I世(背景左,開國之王,一開始已是王,所以未做過皇子)
皇騎士GUNDAM---->KING GUNDAM II世(背景右,即圓卓騎士篇主角,皇子時冇數字,國王時有)
皇騎士GUNDAM II---->KING GUNDAM III世(圖左)
皇騎士GUNDAM III(圖右)

所以是國王數字是皇子時代"加一"
III世是黃眼(G3達?),皇騎士GUNDAM III是綠眼藍嘴(高達四號機?) bbdaishogun 發表於 29-11-2011 02:27 PM

你有道理~! 剛剛睇返對落的圖片, 佢話皇騎士GUNDAM III"王位繼承ソギバ" 即係話佢唔繼承王位, 開始佢修行之旅, 應該就係咁有新故事....
唔知邊一度有得睇返king3世的故事呢? 仲有之前個條link入面有張咭有個名叫騎士unicon的, 仲同不死鳥合體多左套甲, 好似都好吸引呀!
你有道理~! 剛剛睇返對落的圖片, 佢話皇騎士GUNDAM III"王位繼承のため" 即係話佢唔繼承王位, 開始佢修行 ...
kyostanley 發表於 29-11-2011 02:48 PM

張卡是新卡ultimate battle系列(有3set出了1,2)每set有各大系sd(Original,戰國,外傳,G-arms,Gundlander,時空伝,SDV(即模型狂四郎等),SDX等)

為了令套卡可以玩和"解釋"為何不同sd會走在一起,套卡part2加入故事,大概:
漆黒武者 頑駄無獅難鷲(新安洲)來到騎士世界(巨人之戰後),能夠呼喚別世界的人戰鬥,騎士unicorn來對抗,給了騎士高達炎之3神器,也別世界的人戰鬥,所以咪有卡對戰囉

張卡是III世繼承王位,皇子iii"看熱鬧"
III世等是新卡新角色,but暫冇故事
你有道理~! 剛剛睇返對落的圖片, 佢話皇騎士GUNDAM III"王位繼承ソギバ" 即係話佢唔繼承王位, 開始佢修行 ...
kyostanley 發表於 29-11-2011 02:48 PM

大大o既理解有少少錯左, 唔係唔繼承皇位, 而係為左繼承皇位開始修行之旅~~
張卡是新卡ultimate battle系列(有3set出了1,2)每set有各大系sd(Original,戰國,外傳,G-arms,Gundlander ...
bbdaishogun 發表於 29-11-2011 04:12 PM

多謝解釋,但都不太明白
多謝解釋,但都不太明白
whoip 發表於 29-11-2011 04:37 PM

總之呢set新卡係有幾個唔同系列 (武者、騎士、g-arms etc) o既人物

只係夾硬加左個故事話點解唔同系列o既角色會走埋一齊姐
張卡是新卡ultimate battle系列(有3set出了1,2)每set有各大系sd(Original,戰國,外傳,G-arms,Gundlander,時空伝,SDV(即模型狂四郎等),SDX等)

為了令套卡可以玩和"解釋"為何不同sd會走在一起,套卡part2加入故事,大概:
漆黒武者 頑(馬太)無獅難鷲(新安洲)來到騎士世界(巨人之戰後),能夠呼喚別世界的人戰鬥,騎士unicorn來對抗,給了騎士高達炎之3神器,也別世界的人戰鬥,所以咪有卡對戰囉

張卡是III世繼承王位,皇子iii"看熱鬧"
III世等是新卡新角色,but暫冇故事
bbdaishogun 發表於 29-11-2011 04:12 PM

竟然要抄朦面超人....不過唔係咁又跟本連騎士高達都無得出黎已經變返超越之龍好耐了)....
另外D閃咭入面有G hanger, 我個時都有買玩具, 好鐘意呢個系列, 停左真係可惜......
竟然要抄朦面超人....不過唔係咁又跟本連騎士高達都無得出黎已經變返超越之龍好耐了)....
另外D閃咭入面 ...
kyostanley 發表於 29-11-2011 06:00 PM

o係呢一輯卡入面, G Changer 同 G-ARMS整合左

CAPTAIN GUNDAM 變左做X, 而COMMAND 變左DX
o係呢一輯卡入面, G Changer 同 G-ARMS整合左

CAPTAIN GUNDAM 變左做X, 而COMMAND 變左DX
Squall 發表於 29-11-2011 06:31 PM

原來係咁....佢地2隻都型左好多喎, 咁另陫想問下個隻藍色個頭好似獨角仙咁的又係咩
? 有少少似之前出的一隻武者
SDX!~~~好貴:79:但都要沖~~~~~~~~:79:
原來係咁....佢地2隻都型左好多喎, 咁另陫想問下個隻藍色個頭好似獨角仙咁的又係咩
? 有少少似之前出的一 ...
kyostanley 發表於 29-11-2011 08:09 PM

SDガンダム時空伝 ガンボイジャー 主角Rx-78, (獨角仙應該是exia裝)
主要是卡,好似有漫畫
故事主角是Rx-78,Z,ZZ,好像是警官之類,一天時間產生混亂,恐龍來到現在,為解決事件主角們要到不同時間去.

其實很有聲,卡part1去恐龍時代,變成恐龍裝,part2去西部,變了牛仔裝
卡可到下面看
http://blogs.yahoo.co.jp/cardbaka382/6378958.html
訂了...
在非香港地區...9.5算左右掛...未計運費...

等等等....

已訂~ sdx 騎士出幾多訂幾多~~:!z 劍士同v魔法師實在太靚~
如果出埋魔封之聖劍個系列就好la :74: