Toysdaily 玩具日報

查看: 10629|回復: 28

[玩具報告] 建造派復刻版, 小時候之怨唸...

今日終於到手la(超感動中:$ ...)見無咩師兄留意, 我先嚟出post先, 開盒照後上...

記得細個嗰陣真係得個"恨"字, 重記係萬寧見到分割版但又無錢買齊6隻, 而家終於可以擁有佢地慢慢把玩la...............................................................................
我同樓主一樣, 細個見到都係得個"恨"字!!
期待樓主開盒報告
原本有一定吸引力~~ 可惜同期有多款選擇是致命點~  要8字頭有一定阻力! but玩回憶呢刻無價!!!
回復 1# CombattraV

同意, 細過恨到現在...
好在一早訂左, 但係未叫我拎貨...期待中...
我都係建造派死士, 所以都一定會入, 但好坦白講, 呢隻以前俾大陸ko (老返)左, 我早5,6 年前買左套ko 版, 質素係唔錯的, 果時賣25 蚊左右, 宜家套正版既價錢係ko 版既36 倍左右, 而質素比套ko 版就好左 10- 20%, 就以買返套復刻正版都有點不是味兒

順帶一提, 近年的建造派ko 版質素下降了很多, 例如偷膠等, 但粗玩都可接受
建築幫確實係細個最恨想得到既變形金剛..恨到想用航空派去換佢..恭喜樓主到手了! 到今時今日, 對建造派之'恨' 仍未減. 幸好TFC 出佢, 激動之情又發作了.......>,<....
八魚復刻有點貴,而且FTC同MAKET0丫S又出相對復刻變左

可玩性比下去欠缺吸引力,如果係買復刻都係為左情意結,但我覺得

價錢合理可儲番套,八魚唔考慮
回復 8# riko

雖然 ching 都講得好岩, ftc 同 maketoy 都有...不過...始終冇左復刻個種味道...
鐘意 tf, 鐘意 g1, 為咩呀...就係為左個款情意結...有時 d 野係冇得走...呢隻就係其中之一
:36:
哩隻舊版,講外型講變形系統確係唔值八魚,仲要係復刻。。。:67:
但係論經典,論情意結,就算要畀金牛都會乖乖奉上!
無記錯細個都要4至5草一隻要齊真係好難

8魚真係好難出手, 6魚真係即刻唔諗
回復 11# 龍騎

真&#28662;卓,我仲諗住五魚先唔考慮XDDD
回復 9# 36韜

拍戲D壞人成日講:阿sir你就得六飛子彈,我幾廿人你開鎗打得邊個?

玩具商創意無限再加復刻無限唯獨子彈有限,我都係留番D子彈打大佬

^^"

我同樓主一樣, 細個見到都係得個"恨"字!!
plabo 發表於 26-11-2011 06:54 PM

快&#21874;帶佢返屋企la...:43:

回復  CombattraV
同意, 細過恨到現在...
好在一早訂左, 但係未叫我拎貨...期待中...
36韜 發表於 26-11-2011 11:26 PM

恭喜你訂&#21655;好&#22050;:71:

回復  龍騎
真&#28662;卓,我仲諗住五魚先唔考慮XDDD
riko 發表於 28-11-2011 02:12 AM

講真如果你真係覺得佢咁唔值的話, 1魚都唔應該買啦, 你又可以留&#21874;錢買自己真正鍾意&#22021;&#22050;, 而佢亦都可以等待另一個真心鍾意佢&#22021;主人:34:
以前美東村(九龍城寨果頭)有間模型店, 就係擺&#21655;一盒日版建造派在廚窗, 我放學經過都會望一望, 最後間模型店執&#21655;, 連望都無得望...........請問而家出面正常價係多少魚? 買返盒先!