Toysdaily 玩具日報

查看: 15116|回復: 73

[分享討論] "天與地", 食朋友的討論~~~

如果比著你係"陳豪"or“林保怡", 響當時既嚴峻情況下, 你會否食左你朋友"家明"? (但係大前題係你只能知道佢係重傷或昏迷, 不能確定佢已死。)

”會“或”不會“?
可以講下”會“或”不會“既理由~~~
如果係我, 我諗我"吾會"?
因為如果就咁樣食左個朋友, 繼續生存可能會比起死更難受~~~ :die:
可能係自己比朋友食...........:79:
其實係黃德賓用刀插佢...
係雪山一流血又冇急救用品就死硬...
到時候你會食定唔食???
我就選擇食...
其實係黃德賓用刀插佢...
係雪山一流血又冇急救用品就死硬...
到時候你會食定唔食???
我就選擇食...
小堅 發表於 23-11-2011 01:37 PM

應該係王德斌以為當時自己沒救 , 就死
佢地下唔到手就幫佢地落手
起碼確保到救活 2 個先...

遲 D 套野應該會再講o既我諗
應該係王德斌以為當時自己沒救 , 就死
佢地下唔到手就幫佢地落手
起碼確保到救活 2 個先...

遲 D 套 ...
玩具 發表於 23-11-2011 02:19 PM

其實我唔係咁鍾意佢呢種回憶拍攝方法...
搞到每集好似臨完場就整D舊野出黎...
同埋依家真係有D混亂添...
說好的張家輝,又變左王德斌...
同埋應該又同之前既有出入...
我反而會講....  唔到嗰一刻, 唔知.....

飲飽食醉完嘅我地理直氣壯話唔食更係容易啦.

但喺極寒冷, 極度飢餓嘅時候, 真係唔知可以為咗求生可以做得出乜.
嗰時根本凍到唔理智.
唔知會唔會出食玩?
集齊現代版可以切隻家明(不安版)出黎
集齊過去版可以切隻家明(夾band版)出黎
雪山三子版係sp
我覺得好好睇woo......
but I don't know that i will eat or not
我唔係特別殘酷或者冷血;但當讀到唔少歷史大飢荒時都出現人食人既情況,又或者食觀音土(簡單講句,係食得你飽但係會塞死既野),我相信到某個情況,求生慾望會take over。
頭像被屏蔽
我反而會諗生食會係咩味
如果當時起營生火,我諗會慢慢煮
其實可能家明林死時有叫佢地食佢...........:42:
若果得死者同意或死者死後毫不知情,喺嚴峻關頭都要食,若果我係死者,我都唔介意一肉救朋友。其實死果個還好,食朋友求生真係活得痛苦:67:
朋友...都真係睇邊個啦...有D都想平時見面都想食佢好耐,難得有咁機會仲唔出手等幾時??
至於良心這玩意,太平盛世用來講下真的幾好聽的,至於有難時就....特別是中國人在這方面的往績其實一直也不太好的,應該不用太介意.