Toysdaily 玩具日報

查看: 16137|回復: 51

[分享討論] 超級戰隊時間 SP - SR 合金特搜合體

:78:

HI,又同大家見面

今次又係戰隊野,SR合金特搜合體

來吧,看吧

無開盒照,單都直入

主體

配件(1) - 武器

附有開槍特效

配件(2) - 手

共有三對加一隻左手直豎姆指

配件(3) - SR合金豪快王專用武裝  

小弟未入 SR 豪快王,暫未有得玩武裝住

不過未睇架車仔咁細架,上色一 D 都無出界,抵讚

當扭旦玩都OK 吖

睇番主體上的字體、標誌及拉花,一樣無斜無深淺色無移位,好

除左合金含量重外,高可動性亦係此系列所標榜的  

頭部

雙手

身體

雙腳

受惠於高可動關節,可以擺出很多帥氣姿勢

閒極無聊,又玩下小劇場

超級戰隊大戰 - 外傳

話說傳說大戰之後,除海賊戰隊外,其餘的戰士都失去了變身力量

雖然不能變身,但戰士們憑著對正義之抱持,依然緊守崗位,保護地球

一日,宇宙警察組織 - 地球分部收到消息,第 33 代戰隊的機器人真劍王不知何故,四出破壞

特搜戰士奉命出動

到達現場後,特搜戰士還未部署好方法,真劍王不由分說已發動襲擊

出於自衛,特搜戰士出手了

雙方拳來腳往,各不相讓

真劍王越戰越瘋狂,抽出佩刀,向特搜戰士狂斬

可是特搜戰士也不是省油的燈,一一避過所有攻擊

特搜戰士知道戰友不會無緣無故暴走,箇中一定有QK,所以只欲赤手空拳生擒對方,問過究竟

但奈何真劍王招招狠毒,特搜戰士漸漸處於下風,最後只得無奈兵戎相見

雙方戰得難分難解,不分軒轅

就在剎那,真劍王一個踉蹌,跌倒在地

特搜戰士把握機會,上前力壓真劍王

戰鬥已進入最後階段,雙方拚盡自己的氣力,務求以劍毀劍,擊敗對方

強者敗,更強者勝

特搜戰士憑著對正義的執著,挫敗了真劍王

因真劍王破壞了城市及傷害了無辜市民,特搜戰士只得公事公辦,對真劍王進行審訊

最後既結果係..............

無罪釋放

特搜戰士既感懷疑,但亦感放下心頭大石

懷疑 - 是因為過往破壞公眾秩序之怪獸,必會受到法律制裁,為何今次例外呢

放下心頭大石 - 就是不必親手將戰友繩之以法

突然,特搜戰士的通訊器收到了微弱的聲音

調頻了一下,開始清晰,聲音是來自真劍王內的真劍紅等人發出的

「對不起,是我們錯了,請你們原諒」真劍紅氣若柔絲的說............

原來,真劍紅等人為了快點回復文字力量,幫助海賊戰隊對抗殘虐軍,所以強行練習被封印了的黑暗文字力量,以致走火入魔,四出破壞

宇宙警察組織有見整件事是出自於侍戰隊對正義的執著,所以對此亦不予起訴了

之後,相方都交換了對抗邪惡的心得,亦約好了一同訓練,以備戰未來更大的戰事..............

燃燒吧,少年們

燃燒吧,戰隊魂

<完>

後記:

哈哈哈,哈哈哈

人手了

尤記得在 8 月時,與 WBBB 師兄、常威師兄同 CWPP 師兄一起去魂展

本來只是抱著參觀的心態進場的

點知我們就俾他打側飛的 POSE 所吸引了,一路不能忘懷

期待又期待,終於到了11月18日出貨日,立刻把他帶回家(仲有真劍綠:he: )

玩過後,不負小弟期望,玩得扭得好開心

希望黎緊的 SR 合金戰隊系列能將以往的機械人逐一推出並保持水準就好了

最後獨家送上兩張特搜合體俾欺負的相片,其他地方一定睇唔到

宜家向大家公開

諗唔到寫乜,就此收筆算數,BYEBYE
卜爆BEN兄戰隊正POST!!! :)
哇..要人買埋之前個隻先到D配件.....絕...
$大招轉轉轉都學埋,真是人生一大成就:$
&#25886;埋我d淨machine出來玩都得架
頭像被屏蔽
如果平D會考慮。
$大招轉轉轉都學埋,真是人生一大成就
O暈 發表於 20-11-2011 21:23

邊有 $ 大咁正呀
&#25886;埋我d淨machine出來玩都得架
Panzer 發表於 20-11-2011 21:31

快 D 啦,等緊你架,俠
很好的介紹,很kai的故事!多謝!:64:
很好的介紹,很kai的故事!多謝!
常威 發表於 21-11-2011 09:46

求下你收貨啦,最多我唔要稿費&#21526;

俾個機會我做作家啦,好唔好o者
我冇睇戰隊都入左呢隻   覺得佢個外型好似六神  :78:
魂展display 果個pose 真係好毒  :60:

上星期冇時間出旺角, 要今個sat or sun 先有時間出去, 希望到時帶到佢返屋企la :$
:Q點解可以出到咁正既post架:Q