Toysdaily 玩具日報

查看: 6352|回復: 24

[分享討論] sic sky rider....(小圖小評)

小弟生於90後...第一次接觸拉打應該係細個老豆買左幾隻1號的vcd比我睇...之後就開始愛上拉打!
雖然接觸平成的拉打多..但我覺得昭和系拉打比平成的更有型更熱血...沒有數十個形態...沒有花巧的招式..
憑著一堆高難度動作...非法改做的機車..拳拳到肉的打鬥去擊敗敵人..
這才是真英雄~

廢話完了...
令次的sky rider...好多人都話佢小配件...咁sky rider都無武器...又真係唔可以怪晒佢...
但根本就咁小件..點解bandai你唔連埋架電單車出呢..好似亞馬遜同舊一號咁...我寧願比多2百有埋架車都好過你比個架我囉:53:

sky rider的最大特點....Sailing Jump!!! (同時都係個新形架出場的時候):36:

rider kick!!!!
記得有一幕拉打movie..一開場dcd一腳ko了 sky...
如果我當年無賣到隻sic dcd的話咁佢衣加應該可以比sky rider報仇:blame:

呢隻sky可動性同可玩性一般...
好多人都話佢個頭唔掂..
不過都係果句...一切不足...用愛去填補吧!!!
期待之後的super1同zx~
Sky - Sailing Jump 個張影得唔錯:71:
點解bandai唔出埋車呢?
SIC 咁耐都係出得5款車(rider系列)....唉....rider竟然無車揸,所以Fourze要上太空了:DD
期待Super 1、ZX :)
Cool toy, & thanks for sharing!

I like this saying! "一切不足...用愛去填補吧!!!"
I also accept the outlook of this Sky Rider (with love)!:66:
Total Agree with You if Bandai comes with Motorcycle. Great Pics. Thx Sharing :71:
d 相影得好正,cool!! :71: :71:
GOOD AR !! SIC I LIKE IT!!!
一切不足...用愛去填補吧!!!

Support! :71:

Anyway, the worst head is ZX.................... :(
我喜歡非法改造的機車﹗不過…機車好似係一開場已經係咁樣,連black同rx都係,更會自己畀反應你的…求不了多少……
nice buy man!
support SIC & SIC fans!
其實我都覺得呢隻唔錯:78:但係我覺得應該出埋車囉...再唔係出火爆G都得㗎:x
今時今日想 "畀多 2 百有埋架車", 難矣! 況且 Sky Rider 架機車外型真係麻麻, 若果唔受歡迎笨大未賠大本!?
師兄說得對,成4000千日元嘜都無,點解5連車呢?真係寧願比多兩百有架車!
"一切不足...用愛去填補吧!!!"
金句
大大好認真去影,相好正:71:
起馬都要送個飛行用台架啦:67: