Toysdaily 玩具日報

[其他] 大家上Y拍小心D,有人係Y拍發假LINK

近黎有人係Y拍發假LINK想拎你PASSWORD,
我就遇到個,佢係我個拍賣發問&比條LINK我叫我去睇,
我見佢個域名怪怪地,之後就亂打D粗口上去,
結果自動轉跳左去Y拍TW,我就覺得係假LINK
已SEND左比客服,希望只係得我一個遇到呢D事,
不過都希望大家小心D
大把啦,有D叫你send e-mail 又話你件野佢會比多一百蚊比你同你買點點點
y 拍好多衰人架。所以我個D冇分一定冇得買,就算中左我都會睇佢之前既交收
有成意既我至會賣。
係呀,但係我見佢成三百幾分都走黎呃人...
都係要睇多D意見好
近黎有人係Y拍發假LINK想拎你PASSWORD,
我就遇到個,佢係我個拍賣發問&比條LINK我叫我去睇,
我見佢個域名怪 ...
kawing9795 發表於 23-6-2011 06:57 PM

我也遇過!被他盜了密碼!超澈氣!!!
還拿了我的ACCOUNT賣野!YAHOO D人又廢,我清楚叫他不要用後備EMAIL聯絡(因後備密碼都被盜!),但那班友照用......:53:
這等於和盜用者聯絡,給新PASSWORD盜用者:*
樓主還是快怏換PASSWORD和SCAN下部腦甚至刪機啦,否則下場和我一樣

我都唔明YAHOO,都發生了這麼多次次次都是同一人做都冇做多D野,報下警都好呀?加強下D保安呀?

我之前的POST:
http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?tid=152760&goto=lastpost
我也遇過!被他盜了密碼!超澈氣!!!
還拿了我的ACCOUNT賣野!YAHOO D人又廢,我清楚叫他不要用後備EMAIL聯絡 ...
kerorogunsok66 發表於 25-6-2011 02:11 PM

我冇打自己AC PASSWORD落去,
唔會有事掛...:(
屢見不鮮,但謝謝提示:64:
我冇打自己AC PASSWORD落去,
唔會有事掛...
kawing9795 發表於 25-6-2011 10:42 PM

我都冇,但你要LOGIN才看到它的問題吧?如果你LOGIN了再開條LINK,你PW已被偷.....
我那次也是沒有打自己AC PASSWORD落去都被它偷了....
就算你冇LOGIN,它都可能在你電腦裝了些木碼,下次你LOGIN就冇了....:oh:
最好都是改PW加SCAN電腦,要快,否則它會用你AC賣野,到時YAHOO搞足成個月你後悔已經太遲
我都冇,但你要LOGIN才看到它的問題吧?如果你LOGIN了再開條LINK,你PW已被偷.....
我那次也是沒有打自己AC ...
kerorogunsok66 發表於 26-6-2011 10:15 PM

多謝師兄提醒,依家就去改PW~~