Toysdaily 玩具日報

查看: 15267|回復: 44

[玩具報告] 天下至賤 Marvel Legends-Deadpool

早前,小弟有幸入到隻全新Marvel Legends既Deadpool...但又唔係好捨得開佢來玩...因為買返來幾貴下...但最後係今晚,姣婆守唔到寡....開左佢來玩了...
一玩之下...果然正野,了結左一個心願..
以下先來講下Deadpool既介紹
Deadpool死侍真實姓名:韋德·威爾遜
別名:Jack, Chiyonosake ("the Wolf of the Rice Wine"),Rhodes, Corpus, Lopez, Hobgoblin, Thom Cruz, Peter Parker, numerous others
身份:加拿大特工
職業:軍人 傭兵 公務員 前檢察官 相撲運動員 民主黨員
現在國籍:加拿大公民
出生地址:Unrevealed
親屬:父母身份不明,前妻是格雷珍
曾經所屬單位:Agency X; 全球教,民主黨,

Weapon X, 四人隊,X戰警

曾經雇主:金並
Tolliver(太多啦,就不一一介紹啦)

學歷:高中輟學

身高:六尺二寸

體重:二百一十英鎊

體貌:褐色眼睛,光頭(原來是棕色頭髮)

如果你地有興趣知多D關於Deadpool既野既話,可以去以下網站...介紹的非常之詳細

http://i.mtime.com/1420027/blog/3050784/

本物所有野,主體+武器+綠色小青蛙一隻...

正面

背面

Deadpool ! 你做咩唸野啊?

POSE時間~

E,呢個咩水來個?

又坐低唸下野先

R哂頭...呢隻綠色小青蛙咩水來個,有無人話我知?

後話

我入美玩坑唔耐,吸引我入美玩坑既就係Deadpool,唔知點解,佢真係好吸引我...

入坑後,一直都想有一隻ML Deadpool,後追雖貴,但開心...

呢一隻野,可動高,可以擺到好多POSE,又可以配埋其他武器來玩,簡直一流...

但家下想搵返呢隻野,全新就真係好貴...想平既,就要上淘淘買散貨...但無武器無小青蛙無爛面頭...

不過,我遲D都會買返隻散貨,自己複返原本果D武器出來,整一隻X-Force版出來...

同埋買返D槍械,例如狙啊,沖鋒槍果D~來整靚返隻Deadpool~等佢可以多D武器玩~

家下最想買埋就係2人裝既Deadpool同異色版Deadpool....希望有日孩記可版...甘我就唔洗高追了...

应该做一个speech bubble附件。he is such a big mouth :D

nice post
多謝支持~~~~:handshake:
tat green thing is called DOOP

details here
http://en.wikipedia.org/wiki/Doop_(comics)
tat green thing is called DOOP

details here
(comics)
Grimlock 發表於 1-11-2011 01:42 PM

THX~大大解答!!!
好奇一問
Deadpool係唔係狼人前傳俾人改造果條友:?
家下仲有得買全新已經係萬幸
唔理貴唔貴, 買返屋企拆開玩先能夠解毒
好奇一問
Deadpool係唔係狼人前傳俾人改造果條友
突擊高達 發表於 1-11-2011 01:57 PM

係...最尾同狼人係水壩上隻揪果件...
家下仲有得買全新已經係萬幸
唔理貴唔貴, 買返屋企拆開玩先能夠解毒
superterry 發表於 1-11-2011 01:58 PM

無錯無錯...我家下毒已解左少少...如果有埋雙人裝果兩隻就更加好了...
係...最尾同狼人係水壩上隻揪果件...
Johnnie.Ridden 發表於 1-11-2011 02:04 PM

o~
thx大大:43:
回復 9# Johnnie.Ridden

buy the 2 pack..you should:75:
回復  Johnnie.Ridden

buy the 2 pack..you should
Grimlock 發表於 1-11-2011 03:40 PM

唔好引我....果兩隻野好貴....
孩記的ML DP除了造型比TOYBIZ版美觀耐看以及全裝備可脫外玩起來遠不如TOYBIZ版

我後來也買了TOYBIZ版的散貨,不過在玩上一陣子後沒有想著給它添加裝備,而是將它的手掌移植到孩記上,另外就是。。。

改造出了“ZOMBIE DEADPOOL'S HEAD”這個角色。
其實Doop 同Deadpool 完全無關, 係狼人朋友.  Doop 係一隻好強勁嘅物體.  X-force/X-statix 應該非常冷門, 但我覺得係一套非常underrated 嘅classic .
孩記的ML DP除了造型比TOYBIZ版美觀耐看以及全裝備可脫外玩起來遠不如TOYBIZ版

我後來也買了TOYBIZ版 ...
gsd748 發表於 1-11-2011 11:55 PM

其實睇左大大果個DEADPOOL POST我先中毒,先好想好想買隻雙人裝DP....
我最想改隻X-Force版既DP出來...