Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Johnnie.Ridden

[玩具報告] 天下至賤 Marvel Legends-Deadpool

早前,小弟有幸入到隻全新Marvel Legends既Deadpool...但又唔係好捨得開佢來玩...因為買返來幾貴下...但最後 ...
Johnnie.Ridden 發表於 1-11-2011 12:55 PM

其實我對散貸都好有疑問
到底淘寶既DEADPOOL散貸係正版定老反
同而家有邊D 6寸人物已有老返????
HAWKEYE 有沒有老反GA???
其實我對散貸都好有疑問
ken138 發表於 5-11-2011 01:48 AM

看上去不太像老反,因為TOYBIZ本家的不少玩具若不是本身十分耐玩的話其做工上已經是老反級別的了。
其實我對散貸都好有疑問
ken138 發表於 4-11-2011 12:48 PM

以我所知,ML從來都冇老翻,只有鼠貨
以我所知,ML從來都冇老翻,只有鼠貨
Devil_Fudou 發表於 5-11-2011 02:26 PM

THX
甘我上淘寶買隻DEADPOOL先
THX
甘我上淘寶買隻DEADPOOL先
ken138 發表於 5-11-2011 05:00 PM

快D買啦~好野來加~
Headpool
Devil_Fudou 發表於 2-11-2011 01:46 PM

Headpool好棒阿!!!!

傳神傳神~我也想要有一顆阿~~~
Headpool好棒阿!!!!

傳神傳神~我也想要有一顆阿~~~
geo000099 發表於 6-11-2011 01:45 AM

自己能複一個後,再做吧~那也行
孩記的ML DP除了造型比TOYBIZ版美觀耐看以及全裝備可脫外玩起來遠不如TOYBIZ版

我後來也買了TOYBIZ版 ...
gsd748 發表於 1-11-2011 11:55 PM

想問下如果ml figure 軟腳可以點搞
想問下如果ml figure 軟腳可以點搞
ken138 發表於 15-11-2011 01:59 PM

我的辦法是找同色系的膠片粘在關節夾縫裏增強摩擦力
我的辦法是找同色系的膠片粘在關節夾縫裏增強摩擦力
gsd748 發表於 16-11-2011 03:17 PM

邊種膠片
有紅色的嗎?
我入左隻散貸deadpool
軟腳得很
幸好不是很貴
邊種膠片
有紅色的嗎?
我入左隻散貸deadpool
軟腳得很
幸好不是很貴
ken138 發表於 16-11-2011 03:41 PM

我是拿以前廢棄的扭蛋切的

拿同色系的高達模型剩余流道上的號碼牌或是透明色的膠片來切出薄片也是個好辦法,而且相對不浪費

還有個很常見的辦法是用502膠水滲進關節夾縫,在膠水幹燥前不停轉動。不過個人不推薦這個方法,除了一旦搞砸便難以補救外,還有個原因是幹燥後的膠水還是不如直接貼上一層膠片來得耐磨。

淘宝的Deadpool質素, 非常參差, 顏色差又有花痕, 關節散散....而且不連武器(小弟已中招)  :70:
加埋運費, 人仔換算, 實在不值.......

最後都係最高追左隻全新Toybiz Deadpool, 至終係Marvel Legends中又靚又最難搵既搵既一個怨念, 冇計:53:
淘宝的Deadpool質素, 非常參差, 顏色差又有花痕, 關節散散....而且不連武器(小弟已中招)  
加埋 ...
nugudam 發表於 19-11-2011 02:47 AM

淘寶果D都係散貨,買得來,都有心理準備佢D關節唔緊,BODY有花痕...
淘宝的Deadpool質素, 非常參差, 顏色差又有花痕, 關節散散....而且不連武器(小弟已中招)  
加埋 ...
nugudam 發表於 19-11-2011 02:47 AM

散貨本來就很可能是不達標準的瑕疵品,非法的流通渠道和比全新盒裝至少便宜近7到8倍的價格,就不要用全新盒裝的標準來衡量了,純粹和自己過不去。

而且賣家一般都寫得很清楚質量上可能存在什麼問題以及不附帶任何配件,買前一定得看仔細了

不過國內大量泛濫的TOYBIZ散貨著實方便了改造玩家,改造成本大大降低