Toysdaily 玩具日報

查看: 21312|回復: 57

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.86~~~Greeed 重量系幹部~~~Gamel

八百年前沈睡的一群怪人~~~他們天性貪婪~~~當任何一個集齊屬於自己的九枚核心硬幣後~~~便可以成為萬物之王~~~統領一切滿足慾望~~~:!

Gamel~~~幪面超人 OOO 第一話登場~~~Greeed 怪人重量系幹部~~~:) 個性愚笨~~~有孩子向容易受人唆擺被騙~~~但力量是 Greeed 怪人中最強的一員~~~:78: 對女幹部 Mezool 情有獨鍾~~~後來因 Mezool 被消滅後開以暴走~~~至終被後藤和伊達的雙 Birth 連攻下被擊倒~~~:o

剛收到的這盒 Gamel~~~是 SHF Greeed 系列的第四彈~~~配件相當清淡~~~只有兩對可換手首和一個加了 Cell Medals 的透明地台~~~:( 可幸是 Gamel 重量感十足~~~應可彌補一點不足吧~~~:51:

Gamel 的份量十足~~~甚至比金太郎還要大隻墜手~~~:74: 身體各部雕工精細~~~上色亦相當不俗~~~實在值得一讚~~~:71: 但有得必有失~~~因甲件阻擋關係~~~多處的關節活動受到限制~~~可動性不足~~~但 Gamel 在劇中不算是靈活多動~~~淨企擺 Post 反而更加自然~~~:66:

Gamel 經常為 Mezool 而懊惱~~~這作抱頭姿勢已變成了他的招牌動作~~~:36:

身上的甲件一半是軟膠製作~~~另外硬膠部份亦不易折斷~~~再加上獨立的關節裝嵌位~~~即穩固又有活動性~~~增加了 Gamel 的可玩性~~~:)

完全體的 Gamel 與 Birth 的終極一戰精彩燦爛~~~只欠了伊達的 SHF Prototype Birth~~~:$

完全體的 Greeed 怪人已推出了三款~~~暫時還是比較喜歡 Kazari (但為何我會中 sad 貨)~~~:51: 還有完全體的 Mezool 和不完全的 Ankh 尚未推出~~~到時希望水準可以繼續保持著便好了~~~:73:

後記: 多套幪面超人劇的幹部當中~~~Gamel 應算是數一數二的蠢材~~~受人唆擺多於自己行動~~~亦不算是很貪婪和有野心~~~:78: 如非編劇把他放在與 Kazari 一伙~~~可能會是映司那邊的朋友呢~~~:42: 若各位有儲開 SHF 的 Greeed ~~~~這隻 Gamel 不應輕易放過~~~質感質素俱佳~~~:65:

支持some大:71:
greee們的QC真不錯哦,比大部分OOO好:D,可惜冇$入,唯有看some大report止渴:DD
3隻Greeed都非常滿意~~~:71:
希望Mezool同Ankh Lost唔好撻Q~~~:80:

PS.我覺得Gamel未必成為映司一伙,始終佢嘅所有就係Mezool~~~:79:
十卜some大:)
哩排少咗見你呢:o~~~~~
background looks warm.like:71:
gamel好壯,重砲手:66:
留個支持:71:
支持some大靚相:71:
支持some大
greee們的QC真不錯哦,比大部分OOO好,可惜冇$入,唯有看some大report止渴
zero2443 發表於 31-10-2011 06:57 PM
THX zero2443 兄支持~~~~有 $$ 就入埋佢啦~~~而家啲魂限有啲都平過訂價~~~:73:
3隻Greeed都非常滿意~~~
希望Mezool同Ankh Lost唔好撻Q~~~

PS.我覺得Gamel未必成為映司一伙,始 ...
pein 發表於 31-10-2011 06:59 PM
THX pein 兄支持~~~~:)假設 Mezool 係中立~~~以佢性恪咁單純都未必無可能~~~呢個係編劇安排啫~~~:DD
十卜some大
哩排少咗見你呢~~~~~
timothy276217 發表於 31-10-2011 06:59 PM
Some 女測驗週攪到我身心失調~~~又無咩出去睇玩具~~~又買唔到第一水 Gaia~~最後連上TD都少咗~~~:o
background looks warm.like
gamel好壯,重砲手
留個支持
zero~004 發表於 31-10-2011 07:00 PM
THX zero~004 兄支持~~~~:)
十卜some大~~
Greeeds們都依家都出得好好~~ :71:
我都差mezool, ankh(lost)咋~~
希望愈出愈好喇~~ :)
等好耐la!!! 十卜some大!

祝mezool, anku 唔中sad貨:77: + _=

萬聖節快樂!!!

無訂錯:$希望唔會再中sad貨:(
笨大差我完全體anku :60:
SUPPORT:shiny:
Gamel造型上色真係相當detail...外型都相當夠霸氣:71:
期待剩低既2支幹部...唔知幾時會出埋真木博士隻恐龍系GREED呢:p
支持some大靚相
calvines1995 發表於 31-10-2011 07:01 PM
THX calvines1995兄支持~~~~~~:)
十卜some大~~
Greeeds們都依家都出得好好~~
我都差mezool, ankh(lost)咋~~
希望愈出愈好喇~~
我乜都冇曬 發表於 31-10-2011 07:13 PM
真係要祝笨大愈出愈好~~~~THX 我兄支持~~~~~:handshake:
支持下~~玩具靚,相靚,post正:DD
期待some大既gaia分享:)
回復 1# Somebody_Ex

Must support some big ,by the way ,i am a form 4 student only so i have no many to get the whole set of greed....i am wanting kamen rider knight ,,Anyway some big's photos are wonderful support!!!!!!!!!!