Toysdaily 玩具日報

查看: 19854|回復: 33

[玩具報告] [SDX] 聖機兵GUNREX (多圖注意~~)

作為SD迷,這件SDX系列的第一款大型商品沒有不支持的理由!!夠大、夠重、造型好、上色好,這幾點已足以彌補一切缺點!!剩下的(可動一般、價錢貴)就用愛去補足吧!!!!

(點擊以下各圖可見大圖)

- 傳說中,有三件寶物--鳴動之盾、鳴動之鎧和鳴動之劍......

- F91:只要將三件寶物齊集,就可喚醒沉睡中的聖機兵GUNREX!

- 而聖機兵GUNREX就是沉睡於達巴特王國的「王家之谷」

- 只要將作為起動鑰匙的三件寶物置於聖機兵的前額

- 足以拯救王國以至世界的力量就會甦醒!!!

- 但只有被選中的騎士才有資格成為聖機兵的駕駛者

- 聖機兵,復活!!

- 武裝分別有光之劍

- 以及光之盾

- 跟舊元祖合照........我看到時代的眼淚Orz

- 由於無同級對手,要找真聖機兵客串一下

====================
番外篇:附上舊元祖的聖機兵和真聖機兵供大家參考~

元祖聖機兵和真聖機兵:@

勁!
有介紹 聖機兵 既故事, 仲要加埋 元祖 聖機兵 ... 果然係 一級 fans !! :71:
嘩~~~ 真係好正ar :shiny:

我等緊bandai 出真聖機兵 :handshake:
毒死人咩:63::63::63::63::63:
:71:好毒好毒~..
very very very good !!!!!!!!!!!!!!!:71:
:71:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大大影得咁毒,想毒死人咩?
好彩家下我都買左唧!
模型的聖機兵才是重點!!
好正既介紹
嘩,原來聖機兵有後繼機,咁即係SDX仲會出多一款大型ITEM?
好正既介紹
嘩,原來聖機兵有後繼機,咁即係SDX仲會出多一款大型ITEM?
Toro 發表於 30-10-2011 02:27 AM

聖機兵至少有以下六個樣,但 SDX 仲會唔會出我就唔睇好喇 :?
下一款大作應該係機甲神喇掛
出哂真係唔掂,講緊荷包同屋企唔掂,一個冇錢,一個冇位:56:
聖機兵至少有以下六個樣,但 SDX 仲會唔會出我就唔睇好喇
下一款大作應該係機甲神喇掛
roundtable 發表於 30-10-2011 03:09 AM

一定唔會出咁多隻~
Good :shiny::shiny::shiny: