Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Avengers 1/6 & 1/4 scales figures~!!!!

讚成 1/4 Ironman
1/4,期望會出HULK,一隻就夠了...
1/4,期望會出HULK,一隻就夠了...
法老的幸福 發表於 14-10-2011 12:33 PM

1/4... hulk.....是何等巨大啊~:50:

5隻金牛走唔甩.....:30:
1/4 Ironman is definitely a target of Hot toys.. If any of you have been to Taipei recently, there is a 1/4 War machine standing in the window in the hot toys booth of 誠品 西門町. Very impressive. It is slimmer than the 1/8 version and the big belly is gone!!
同意, bill最成功就係請到呢eb姐姐.. ht要學
dogjumpjump 發表於 14-10-2011 11:46

吓...?
EB 姐姐唔係請架喎...:(
回復 3# etsc4344

咁樣HT咪要加強對員工既QC囉,
要靚D先得~^^
諗諗下, 都幾好WO~
個人愚見....
玩具/figure/模型好玩之處乃將實物(高達唔計:P)原比例縮小而又做到像真度極高為之好玩,
家陣越出城大,小弟覺得就算1/4整到靚一靚都有小小遺背玩玩具的原意,再貢搞搞下,出隻1/3/,1/2.5,1/2,1/1都有之,不過如果真係出隻1/1,到時連山頂臘像館都比HT打沉囉XDD

又如果HT出隻1/8可以做到1/6貢正,我就真係甘心幫候活供樓囉..hahaha
同意, bill最成功就係請到呢eb姐姐.. ht要學
dogjumpjump 發表於 14-10-2011 11:46 AM

最好店員有禮, 係基本條件,所以有時幫襯其他店舖買,人地也禮貌好好,冇鞋口鞋面。
回復 2# darknight

NECA個隻本身賣70美金, 係班死炒家炒上去姐 :53:

回復 114# E神

无话舍得唔舍得既∼係d炒家、炒风逼我架∼
与其用2k炒价入隻mark4,不如加多1k入埋個臺,
個臺日后卖唔卖得出都无所谓,买得出既话我隻mark4就等于超低价买入,卖唔出就自己玩∼

之前都好中意mark4個LED地臺,又有donut...挣扎咗一轮,决定放弃LED地臺、旧mark4,订咗mark4+地臺set喇∼
前两个星期见到HT要出Ironman display柜...兴幸当初无为咗個LED臺用炒价入隻mark4~:36::34:
回復  E神

无话舍得唔舍得既∼係d炒家、炒风逼我架∼
与其用2k炒价入隻mark4,不如 ...
Maxson 發表於 14-10-2011 02:38 PM

依家  mark 4. ,  15魚就有了~
回復 116# E神

但係如果加埋运费等手续费邮寄嚟马来西亚,都要大概二千...
(1500 + 200-300 邮费 + 银行手续费 1xx)
而家明顯見到無論隻Figure出得好唔好,或多或少都會跌價(當然有例外),
證明1/6嘅市場巳開始飽和。
HT 明白要再發展一定要開新方向,開發1/4可以話係最保險嘅做法,起碼在生產技術上有一定把握,未知只係真正嘅市場接受能力,比重新開發一個新領域來得簡單同快。
未必完全為追撃EB, 跟風又真係有可能。
回復  E神

但係如果加埋运费等手续费邮寄嚟马来西 ...
Maxson 發表於 14-10-2011 02:43 PM

小弟不知大大住在 马来西亚~:64:~

那邊是經普通玩具店訂貨的??
最好店員有禮, 係基本條件,所以有時幫襯其他店舖買,人地也禮貌好好,冇鞋口鞋面。
RAH220 發表於 14-10-2011 01:51 PM

ht 果d"強仔"真係越黎越無得頂~~~真係可以同個社會一樣(一代不如一代)
早排走去訂boba fett , 訂既時候就問下條"強仔".......我問:  個地台係咪有燈?
佢竟然答我:  ar...隻野12"既,全身都郁得~~~ 我當堂係佢面前笑左出黎,跟住同個fd望左眼之後,我就講(門小~九唔答八),最攪野就係條"強仔"個神情話俾我知(有咩問題,有咩好笑)