Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

[改造交流] 鋼之煉金術師禁忌之術 : 終於鍊成發光地台 人體煉成陣 (P.4新加製作教學)

:71:
勁!!想問d led燈響邊買?
大大.....好正....正.....正!!:handshake::handshake:
有教學一定十卜:52:...........
頭像被屏蔽
勁!!想問d led燈響邊買?
nightsto 發表於 13-10-2011 09:21 AM

LED燈可以係深水埗買, 要平可以上深圳華強買
真係好正!  謝大大分享.........不過我無咁好手功!! :31:
頭像被屏蔽
LED燈可以係深水埗買, 要平可以上深圳華強買
dogjumpjump 發表於 13-10-2011 09:41 AM

其實我都想請教,
LEO 燈用什麼火牛,係唔係一定要指定的??
其實我想十幾條來做DISPLAY櫃燈。
想問一個火牛拖唔拖到??

THX :handshake:
頭像被屏蔽
其實我都想請教,
LEO 燈用什麼火牛,係唔係一定要指定的??
其實我想十幾條來做DISPLAY櫃燈。
想 ...
WACOM 發表於 13-10-2011 09:49 AM

其實用一般12v果d火牛就ok, 最緊要配返啱個接頭

如果十幾條, 我當你一條一米,  淘宝d人話 0.02A  
但最安全去買個5A 電子火牛, 有overload保護好d

如果你買十幾條, 可以上淘宝買, 一定平過香港買
頭像被屏蔽
感謝:handshake:
最後用打印機印鍊成陣係膠片?
應該點做?點透光?用A4普通白纸打印?定係打印係膠片度?
頭像被屏蔽
最後用打印機印鍊成陣係膠片?
應該點做?點透光?用A4普通白纸打印?定係打印係膠片度?
etr01 發表於 13-10-2011 11:15 AM

我係印係透明膠片, 我打孖上, 因為一張膠片都係太過透光

其實你可先試下用白紙.. 如果led 夠光的話我估都可以...
太強大LA...大大~~~~戈個正方形底座入邊浪住塊膠片GE 哥4粒野...係米都係亞加力黎GA??
頭像被屏蔽
太強大LA...大大~~~~戈個正方形底座入邊浪住塊膠片GE 哥4粒野...係米都係亞加力黎GA??
k_ckit 發表於 13-10-2011 12:55 PM

係呀, 無錯!! 所有都係用亞加力做
正!

而家有排狀LED比以前方便好多,舊時想做類似效果要買底板逐粒LED砌。
頭像被屏蔽
正!

而家有排狀LED比以前方便好多,舊時想做類似效果要買底板逐粒LED砌。
catcat 發表於 13-10-2011 01:09 PM

係架, 而家led成本平咗好多tim, 一排過都唔貴,  

如果叫我焊真係無心機

係jump大個post晒下diy座,望勿介意。

用亞加力膠+紫外線光管+火牛+電池盒