Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

[改造交流] 鋼之煉金術師禁忌之術 : 終於鍊成發光地台 人體煉成陣 (P.4新加製作教學)

我見到有隻臉上有點黑點~~~有隻件衫有個好細既窿~~~~我本身睇唔到~~係我女朋友見到話我知~~~~
膠樽 發表於 12-10-2011 11:12 AM

右手手袖?我買中左你講個隻:47:
原本想今晚影愛德....而家都係等埋個教學先 :52:
回復 46# O暈

唔係化....咁唔小心!!!
超正呀!!!!! :shiny:
Hey, please teach anyone who is interest in this 鍊成陳台!:79:
Awesome~~~~~~~
What a pretty stuff that u have
大開眼界,學到野:77:
頭像被屏蔽

咁多朋友有興趣,
咁我POST埋教學.

先界好大細, 目的要做一個正方形盒仔,
注意, 其中一面的膠片厚度要短一點.. 點解?  一陣就知.

做好係咁樣,

其中一面有一條隙, 用來放濾片

第一片係半透明濾片, 用來散光
因為LED燈光集中, 用咗濾片會將光散開. 咁光度就平均一點.

再加塊顏色濾片, 視乎你要乜嘢色隨便更改.

我跟據鍊成陣形狀放LED燈.
如果你想全個畫面都平圴光度分佈, 最好係越貼盒邊越好,
今次鍊成陣係圖形, 我就圍個圓, 大過煉成陣就可以

最後用打印機印鍊成陣係膠片,
當然, 你可以隨時換鍊成陣, 或可跟據你的FIGURE設計不同圖案

頭像被屏蔽
回復 53# dogjumpjump

謝謝教學,:71:
勁:71:咁都比你想到:71:
師兄..........好勁好靚呀 :46:
頭像被屏蔽
回復  dogjumpjump

謝謝教學,
勁咁都比你想到
WACOM 發表於 12-10-2011 10:04 PM

THX THX!! 多謝晒:shy:
好!!!!!!!!!!!!!!正!!!!!!!!!!!!!!呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係女個五體投地禮你!:26:
回復  O暈

唔係化....咁唔小心!!!
膠樽 發表於 12-10-2011 05:51 PM

我仲未開盒,聽日打個電話問吓黃SIR有冇得換先:79:
正呀:50:謝謝:71: