Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 牙狼第二季(東之番犬所留言區)

red eq純繂係平行世界,同TV故事無關~
白夜之魔獸應該同e+有連動,遲D白夜騎士會出尼
zero2443 發表於 12-12-2011 06:32 PM

red rq隻魚仔有在第2季出場XDD
同脅出D箱仔獸來由
red rq隻魚仔有在第2季出場XDD
同脅出D箱仔獸來由
神王 發表於 12-12-2011 11:30 PM

只可以說第二季引用了red rq的設定吧,red rq鋼牙的背景根本同TV5同:44:
只可以說第二季引用了red rq的設定吧,red rq鋼牙的背景根本同TV5同
zero2443 發表於 12-12-2011 11:43 PM

下?何出此言?
下?何出此言?
原罪 發表於 13-12-2011 12:02 AM

TV鋼牙係靠自己努力鍛練成為魔界騎士;red rq鋼牙則有一個師父指導佢變強,成為魔界騎士
TV鋼牙係靠自己努力鍛練成為魔界騎士;red rq鋼牙則有一個師父指導佢變強,成為魔界騎士
zero2443 發表於 13-12-2011 12:06 AM

就係因為有人指導過鋼牙…所以大大覺得佢係平行世界?
係咪咁樣推理出黎架?
這集主要描寫下雷歐呢個新角色同埋下伏線..暴風雨前夕?下集一定有野睇
zero2443 發表於 12-12-2011 06:29 PM

今集好明顯係比個路人女主角多翻d戲份:66:
就係因為有人指導過鋼牙…所以大大覺得佢係平行世界?
係咪咁樣推理出黎架?
原罪 發表於 13-12-2011 12:11 AM

5好大大,我受5起:DD,我在TD既時間遠比原罪大少好多哦:35:
redrq其實就好似e+d拉打電影甘,冇講故事的明確時間,也沒有與TV的劇情有聯縶,鋼牙的背景又有少少修改,並重新簡單介紹作品的世界觀,相信係避免未看過電視版本的觀眾一頭霧水,將電影作為對牙狼系列既宣傳..
D拉打電影都係甘,用少少既TV設定去作新故仔,又同TV劇情冇任何關係..

我都覺自己講到一舊舊:56:,但其實都係想帶出redrq同Tv劇情冇關係,睇5睇都得..你當佢係不知名時間的外傳也好,平行世界也好...
5好大大,我受5起,我在TD既時間遠比原罪大少好多哦
redrq其實就好似e+d拉打電影甘,冇講故事的明確 ...
zero2443 發表於 13-12-2011 06:04 PM

:77:客氣客氣…小弟係度耐唔代表d乜…除左年紀大…(:56:)
講返牙狼。
因為條「金魚」!只係redrq出過場,所以小弟點都當佢地有關系…

而關於有人教導過鋼牙…小弟覺得好正常。
無奶油佢乜野都自己摸索…

拉打劇場就另一會事…
ooo就完全無視TV設定,但近年都有好多,係會同TV連動,例如電王,W…
客氣客氣…小弟係度耐唔代表d乜…除左年紀大…()
講返牙狼。
因為條「金魚」!只係r ...
原罪 發表於 13-12-2011 11:33 PM

原罪大都講得有道理,遲下烈花都會登埸,就睇下佢仲係咪rq果個烈花La:shiny:
原罪大都講得有道理,遲下烈花都會登埸,就睇下佢仲係咪rq果個烈花La
zero2443 發表於 14-12-2011 08:21 PM

我覺得果個烈花幾靚架!
唔知點解…呢套野奸角女女特別靚…
忠個邊…無乜邊個睇得…
我覺得果個烈花幾靚架!
忠個邊…無乜邊個睇得…
原罪 發表於 14-12-2011 11:23 PM

邪美個樣眞係唔多開胃:72:
我覺得果個烈花幾靚架!
忠個邊…無乜邊個睇得…
原罪 發表於 14-12-2011 11:23 PM

烈花不是奸角吧:DD其實女主都OK,5係差,不過同鋼 牙一樣比第一季老左:die:
邪美個樣眞係唔多開胃
mokfung1985 發表於 15-12-2011 04:34 PM

邪美既演員係ne×us那個副隊長吧?:?
烈花不是奸角吧其實女主都OK,5係差,不過同鋼 牙一樣比第一季老左

邪美既演員係ne×us那個副隊 ...
zero2443 發表於 15-12-2011 05:51 PM

邪美係副隊長

可能d av唔得閒客串,所以要搵d熟女 XDD
邪美係副隊長

可能d av唔得閒客串,所以要搵d熟女 XDD
神王 發表於 15-12-2011 10:41 PM

如果講演技同打鬥…佢無咩問題…
但邪美真係一幅惡毒「後底乸」既樣…:69:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-172888-1-1.html

請入內留言支持!自家製魔獸!:64: