Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 牙狼第二季(東之番犬所留言區)

回復 49# mkyfk
我反而覺得係
鋼牙看穿小丑牌是封印
引sir出洞

不過算喇  
我一睇OP見到 敏鬼個名時
心中已有一種感覺  叫
瀨野鳥
回復 50# 白狼

同意!不過正所謂身無長物,我都睇吾到點破壞的卡,只見到手一拍的卡,就有啲黑煙
無情情又可帶把劍入來,真是呢.........:30::30:
其實應該慶幸呢集冇主線劇情, 真係唔想俾敏鬼搞破壞囉!! :60:
覺得今集都唔好太過認真討論…當係為主角耍帥用會無咁反感。
今集犯駁真係太多…幸好無主劇情,阿門…
上集零出左黎今集好像無左件事好像有點..........
回復 54# yugi
這集當外專吧!....:74:
就牙狼外專--:what:

~~鋼牙!潛烏龜之能力!?~~

...........hahaha........:):p:he:
今集隻魔獣廢到..被人擋左兩招就驚到走佬囧:@
不過這集描寫刃野很不錯,睇完個心好5舒服:cool:,仲以為小林阿姨只係識寫歡樂劇情...
下集鋼牙同零咩事又開打!?:47:
魔獸廢到........打鬥唔好咁趕收工。:56:
魔獸廢到........打鬥唔好咁趕收工。
numan123 發表於 7-11-2011 10:37 PM

今集打鬥並不突出,出色是描寫人性黒暗:71:,描寫人性黒暗是牙狼不可缺少的原素:74:
今集雖然無乜打鬥,但戲味夠,刃野做得好,最尾個樣都正。
我覺得今集終於有返以前既味道。
雖然都同主劇情好似無乜關系…
第五集點解會變左貞子架??好恐怖!!:50:
有一個shot我見到女鬼個頭係地下,我以為係我睇錯,但我唔敢再睇多次.......:69:
各位大大有無見到?:die:
第五集點解會變左貞子架??好恐怖!!
有一個shot我見到女鬼個頭係地下,我以為係我睇錯,但我唔敢再 ...
鴨仔 發表於 9-11-2011 03:13 PM

今集恐怖畫面做得幾靚~
真係有心寒感覺,一流~
應該下集零威完就會講番面具佬,今集就算5係主線也很不錯,描寫刃野做得好好,加埋佢既演技,一流!:71:,估5到小林靖子在這方面還有一手..
不如女主角講翻劇場版果個仲好,現在第一輯這個5集都很路人格硬出:(

:Q:Q:Q:Q:Q