Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.81~~~Greeed 昆蟲系幹部~~~Uva

THX timothy 兄支持~~~~黎緊啲怪人我都幾有信心~~~出怪獸怪人原來係笨大強項~~~
出怪人原來係笨 ...
Somebody_Ex 發表於 9/9/2011 08:55

怪人設計好似係出淵裕..... :66:
support深大
雖然其他怪人看似不錯
但係真係拿拿林出完全ver.Ankh吧...
F.S.飛煞 發表於 8-9-2011 10:37 PM
飛煞兄你唔使擔心喎~~~~完全體 Ankh 有絶大機會出埋~~~我估可能唔擺係魂 Shop~~~會擺係東映限~~~誌限或者吉之島限之類~~~:o
十卜some大!!!!
siu_jimmy 發表於 8-9-2011 10:46 PM
THX siu_jimmy 兄支持~~~~~~:)
have ordered all greed
Ankh 出完全体就闭家火:Q 已订了lost ver.
比较期待出真目恐龙完全体 :78:
shf 我覺得怪人整得靚過拉打好多
davidki99 發表於 8-9-2011 11:00 PM
唔只 SHF ~~~Ultra Act 都係怪獸怪人出得靚過超人~~~:DD 不過亦有唔少 SHF 拉打出得唔錯GE~~~呢點 Ultra Act 超人就望塵莫及啦~~~:(
我覺得uva係繼nasca後
第2隻水準甚佳既怪人
希望其餘greeed可以keep住
攝影_基 發表於 8-9-2011 11:39 PM
怪人真係有信心啲~~~~就連 Claydoll 都算 OK~~~~:DD
support some兄~~

係睇左b社發佈Uva既圖片, 就決定要入手啦 。呢隻還原度好高,只係美形左少少, 好 ...
big9kan 發表於 8-9-2011 11:50 PM
THX big9kan 兄支持~~~:77:外型同劇中人有差別就一定架啦~~~~:36: 只要件玩具整出黎係OK靚仔GE就得啦~~~怪人怪獸可動玩具原來係笨大強項~~~:66:
呢隻好有 blade o既 joker feel
cchong420 發表於 9-9-2011 12:54 AM
確係有相似GE地方~~~~:DD
這個出得好~ :handshake:
支持呀............
但GREED的造型對我來說不太討好
只是訂左ANKH.......
可能我唔喜歡虫
一文字 發表於 9-9-2011 01:18 AM
THX 一文字兄支持~~~~:77: Ankh 都好OK呀~~~~有時唔使要晒咁多隻GE~~~:)
睇套戲果陣都冇留意到直至到 Some 大呢個 post 先發覺 Uva 條腰帶比起 OOO 及 Birth 果條更 "幪面超人"。
Englishman 發表於 9-9-2011 08:53 AM
其實好多 detail 都係响公仔度先睇到~~~~好似幾隻 Dopant 咁都係~~~:(
怪人設計好似係出淵裕.....
garykctse 發表於 9-9-2011 10:28 AM
出名設計怪人有菲澤晴~~~亦係我其中一位鍾意GE設計師~~~:)

have ordered all greed
msz006_ver.ka 發表於 9-9-2011 11:44 AM
msz 兄都好緊貼 SHF trend 喎~~~~:Q
嘩....型到爆~~~
四隻幹部除左重量系果隻之外...
其他果三隻既造型都唔錯......只係差在各大大既玩評...小弟就知入唔入好了:36:
嘩....型到爆~~~
四隻幹部除左重量系果隻之外...
其他果三隻既造型都唔錯......只係差在各大大既玩評...小 ...
KGarnett 發表於 9-9-2011 09:50 PM
THX KGarnett 兄的支持~~~~原來有咁多朋友鍾意怪人~~~~:DD
Ankh 出完全体就闭家火 已订了lost ver.
比较期待出真目恐龙完全体
ToysHunter99 發表於 9-9-2011 11:54 AM
完全體推出只係時間問題~~~~當你隻 lost 到手時~~~~就會好快係某限定度見到~~~:o

這個出得好~
ZIN 發表於 9-9-2011 02:26 PM
ZIN 兄好似半回歸咁喎~~~~重未度過"姨丈期"~~~~~快啲返入直路啦~~~~:$

在此多謝各支持本帖的朋友~~~~:) 下個禮拜又有兩隻到貨~~~~又要出去同大家"死過"啦~~~~:help:
出名設計怪人有菲澤晴~~~亦係我其中一位鍾意GE設計師~~~

msz 兄都好緊貼 SHF trend 喎~~~~
Somebody_Ex 發表於 9-9-2011 20:50

尋日先拎咗uva, 黃A同 g電
水同龍combo, 龍騎......,etc都未入手, 唔及some兄咁緊貼:74:
我仲以為呢隻係劍入面隻卡里斯........................................
好正呀! 快啲出SIC啦!!! :63: