Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.81~~~Greeed 昆蟲系幹部~~~Uva

Support :)
希望黎緊既greeed都會有咁上下水準:handshake:
出多 d 怪人 post :34: :34: :34:

近期嘅拉打真係有頂唔順嘅感覺, 反而怪人都仲好 d

上面嘅朋友話 Uva 似 Joker, 或者有呢個可能 -- 東映同以前圓谷好興廢物利用, 將 d 舊超人同怪人衫改頭換面就當新野出 :66:
support深大
雖然其他怪人看似不錯
但係真係拿拿林出完全ver.Ankh吧...
十卜some大:71:!!!!
呢隻造型真係超正, 好在我無睇人柯屎, 唔係就弊喇
insomniac 發表於 8-9-2011 07:49 PM
OOO 幾隻怪人幹部都設計得唔錯~~~不過唔啱都無法啦~~~由他去吧 imsomniac 兄~~~~:DD
笨大真係好有心整靚啲怪人~~~
所有Greeed已訂,
希望快啲有埋真木,映司Greeed&Ankh完全態 ...
pein 發表於 8-9-2011 07:51 PM
好嘢~~~~又有人陪我一齊癲~~~~:$
對佢無好感.........小強.........
jazz4004 發表於 8-9-2011 08:04 PM
小強呀~~~~~~~~~~:no:
Some大大D相影得好靚,呢隻真係好正!
KK 發表於 8-9-2011 08:18 PM
THX KK 兄支持~~~~~~~:)
shf 我覺得怪人整得靚過拉打好多
我覺得uva係繼nasca後
第2隻水準甚佳既怪人
希望其餘greeed可以keep住:)

support some兄~~:71:

係睇左b社發佈Uva既圖片, 就決定要入手啦:$ 。呢隻還原度好高,只係美形左少少, 好值得一入。就咁睇b社發佈其餘幾隻greeed既圖, 造形都算細緻。 最滿意係ankh(lost):love: , 但係karazi就覺得面太瘦、腿太修長;  gamel就驚佢係好似零號既膠腳:DD , mezuru就太修長同頭太細。

Uva感覺不俗呢, 只是真的沒資金儲齊慾望戰隊....
不過看完最終話後又想要一隻用來被tatoba欺負
手榴蛋包飯 發表於 8-9-2011 08:21 PM
套劇做完咗~~~當初無訂就算數啦~~~:78:SHF 追極都追唔晒~~~不如等下火箭或者昭和拉打吧啦~~~:)

第一眼睇係有JOKER FEEL
不過睇真D佢既細節真係好多昆蟲特徵
而且型過JOKER
manlok 發表於 8-9-2011 08:34 PM
Joker 都 OK 靚~~~各有各好咁啦~~~:)
十卜some大
好彩呢次OOO既Greeds全部都唔係SHF Zero, Uva真係好有型,但我更期待肥do do既Gamel....:3 ...
virtualman 發表於 8-9-2011 08:41 PM
virtualman 兄講中我想講GE嘢~~~:DD千祈唔好搵隻係 Figuart Zero 度出~~~同樣價錢但係郁唔到~~~我一定會放棄~~~:
咁映司&真木既恐龍GREED呢
manlok 發表於 8-9-2011 08:45 PM
有人陪我都會癲埋一份架~~~:he:
呢隻好有 blade o既 joker feel:DD
支持呀............
但GREED的造型對我來說不太討好
只是訂左ANKH.....:36:..
可能我唔喜歡虫:67:
睇套戲果陣都冇留意到直至到 Some 大呢個 post 先發覺 Uva 條腰帶比起 OOO 及 Birth 果條更 "幪面超人"。
Support
希望黎緊既greeed都會有咁上下水準
timothy276217 發表於 8-9-2011 09:31 PM
THX timothy 兄支持~~~~黎緊啲怪人我都幾有信心~~~出怪獸怪人原來係笨大強項~~~:73:
出多 d 怪人 post   

近期嘅拉打真係有頂唔順嘅感覺, 反而怪人都仲好 d

上面 ...
garykctse 發表於 8-9-2011 09:53 PM
出怪人原來係笨大強項~~~黎緊 fourze 啲怪人又唔知會幾時推出呢~~~:73:
其實怪人設計係交俾設計師做~~~~佢哋靈感黎自外國同本土以往作品~~~~會有相似一啲都唔奇~~~~Uva 似 Joker~~~~Kazari 就似鐵血戰士~~~:DD