Toysdaily 玩具日報

樓主: anson@yeung

[分享討論] 玩完EX雙子座後……

之前訂左,剛剛才到手,同之前的大大一樣,玩左一輪雙子座ex之後,決定左兩樣野
第一決定追埋另外十一個,不過希望日後ex唔好加價,因為真係好貴...
第二放晒之前的十二宮的舊神話,因為屋企太細無位擺,
另外,今次ex唯一不滿的地方就係個盒,唔係好有獨色,大得來收藏好唔方便,
唯一要彈的地方係胸甲腰甲兩截化,唔能夠一件過,同面相差少少,其他都做得好高水準
神話魔人 發表於 27-8-2011 11:06 PM

若唔分兩截,我都驚忍唔到手買左

首先我唔係想引起罵戰:64:亦唔係想冒犯大家:64:
我祇係想講一件玩具未出實物只係見辦/官圖大家係咪唔應該太武斷咁批評佢既不是?
你可能唔鐘意佢既賣點但始終會有喜歡佢賣點既人~我對聖斗士有愛~神話我都有12宮~
但我都覺得EX係好正~佢有進步~唔係一無是處~但眼見大部分人只係見過個辦就踩到佢一文不值好似好唔公平........我知有批評先會有進步~但一件玩具未出現貨就猛批佢會唔會有D唔公平?
因為亦有好多大大係好期待呢件玩具~如果你有一件好期待既玩具但比人狠批我諗大大你地都會唔開心~因為你地對件玩具有愛先會對佢有期待~玩到自己鐘意既玩具係一件開心既事~
係咪?
如果我既言論對各位大大感到不滿我講聲對唔住:64:
哈哈~~ 我第一隻聖衣就係佢......
大系之於神話 神話之於EX 都是時代變遷下的產物~無任何可評論的意義
喜愛的人就會買不喜歡的人就會罵
但相信沒有人評大系做得不好即使是現在新的星矢迷能買到大系我認為也是高興萬分
請回歸當初買玩具的心情∼不是為了可動∼不是為了低價∼不是為了高賣∼
就是為了喜歡這個角色而已.
且我始終認為沒有買的人絕對沒有資格批評任何一樣東西.
回想當初小時候沒有錢願意儲錢好久一段時間或願意當家人做事求償就是為了買下心愛的玩具
現在會有諸多評論只不過是因為手頭夠了買得起了但是卻又不願意花錢如流水的不甘願轉化為
對玩具的恨意...
你們可得想想∼現在可能仍然有小朋友在儲錢打算買入第一個神話或EX.......
跟你們這些愛花錢又愛罵的人的心態是完全不同的...
大系之於神話 神話之於EX 都是時代變遷下的產物~無任何可評論的意義
喜愛的人就會買不喜歡的人就會罵
但相 ...
toya 發表於 28-8-2011 01:22 AM

我明你講咩... 但我諗應該係你用詞比較差...
點會無可評論的意義呀...
:66:
未出果時好多大大都踩到佢一文不值
依家到有現貨果班大大又唔見晒~
希望多D人分享到呢個真係有進 ...
lcm44bb 發表於 26-8-2011 11:20 PM

嘻嘻!上網講野唔冼負責任!其實我都想問下,果班大哥去佐邊,定係屋企玩緊:46:
睇完九展之後D人返黎話隻雙子D甲花到嘔,又話隻皇級D件係尿咁既色...
黎緊9月,睇緊之前話隻皇級好似尿咁既 ...
小堅 發表於 27-8-2011 09:14 AM

唔係咁邊有咁多野講!大佬隻雙子500到,我個人認為抵玩HT果D
唔係咁邊有咁多野講!大佬隻雙子500到,我個人認為抵玩HT果D
ckc882000 發表於 28-8-2011 01:29 AM

咁同HT果D又唔同既~黎緊九月我都有隻IRONMAN MK5~各花入各眼姐:73:
皇級星矢我都好期待:43:呢排真係買得太多:70:要抖下先得:63:
咁同HT果D又唔同既~黎緊九月我都有隻IRONMAN MK5~各花入各眼姐
皇級星矢我都好期待呢排真係買 ...
lcm44bb 發表於 28-8-2011 01:52 AM

但個個都話QC差!玩唔到幾年,色又變!
Ht我本身無乜玩,真係太貴啦!  但star wars 點都會買幾隻玩!
講真我呢D人買玩具就多,玩真係唔多,都係積塵!聖衣神話我買佐7成,但只開過一隻星矢黎玩!
哈哈~~ 我第一隻聖衣就係佢......
lingchung 發表於 28-8-2011 01:13 AM

歡迎!大大入呢個坑
我就是無買的一群,原因如下
1.屋企實在無太多位放呢set
2.本人甚少轉神話的pose, EX的面相和可動性都未對 ...
homingwah2005 發表於 27-8-2011 01:31 PM

我覺得你買隻感受吓就知 唔可以用50D同60D嚟比喻
因為EX雙子同神話雙子無論外觀上 同素體和聖衣結構都好唔同
同你張相係用同人披肩先稍微靚dd
呢隻EX係好物,希望大家唔會錯過
我覺得你買隻感受吓就知 唔可以用50D同60D嚟比喻
因為EX雙子同神話雙子無論外觀上 同素體 ...
聖鬥士JACK 發表於 28-8-2011 09:49 AM

呢隻雙子真係有好大進步:71:好同意大大既說法:71:
雖然佢將胸甲一開二令佢視覺上有不足:63:
但可能笨大係想素體響著左聖衣後上身依然有一定既可動性而作出咁既設計:45:
試想如果上身係一件頭既話著左聖衣之後上身素體基本上係可動不能:38:
咁佢個素體上身係咪可以唔需要關節呢?唔要關節又可以減低成本:45:
但基於笨大設計EX既時候係針對以前舊神話祇係可以罰企既決點同面相木口木面~
所以用可動性同多面相作賣點~而且佢比人望落去既感覺更靚~
當大家將新舊放響一齊望下就會覺得舊神雙子比人感覺好似著左大褸咁:50:
當然新舊都有FANS但我個人覺得EX既進步真係好大......雖然重有不足既地方:67:
但EX都係一件可以搵到好多理由入手既玩具:71:
希望大家可以享受到 呢個有進步既系列:handshake:
呢隻雙子真係有好大進步好同意大大既說法
雖然佢將胸甲一開二令佢視覺上有不足
但可能笨大 ...
lcm44bb 發表於 28-8-2011 01:43 PM

EX真係好正!!:handshake:真係好值得一入
P.S我已經訂了白羊同獅子了...
EX真係好正!!真係好值得一入
P.S我已經訂了白羊同獅子了...
anson@yeung 發表於 28-8-2011 01:48 PM

當雙子未出時我以經對佢地充滿期待所以我響佢地一開訂就訂左啦:66::66: