Toysdaily 玩具日報

查看: 8398|回復: 21

[玩具攝影] 最強COMBO嗎??!! 接我一拳吧!! 【SHF KAMEN RIDER OOO 恐龍 + 鳳凰】

今次影相過程有個小發現,原來PUTOTYRA前臀護甲係套入式的,而且可以轉動,

當提前臀嘅時候可以將護甲向下轉,咁樣護甲就唔會頂住手臂。

喱個發現令我好意外(可能係我太遲先發現),本來對佢手臂設計有d失望,

但原來係我冇深入了解,而家真相大白,興奮嘅感覺又再次返嚟喇.........:) :)

送上劣圖兩張。

ps得好好呀............
不過第一張鳥系隻眼唔洗整到咁...
ps得好好呀............
不過第一張鳥系隻眼唔洗整到咁...
F.S.飛煞 發表於 23-8-2011 11:45 PM

我都覺得唔多夾佢本來嘅形象,但我就鍾意佢好似發咗狂入咗魔咁。

要襯返PUTOTRYA嘛..........哈哈..........:DD:DD
我都覺得唔多夾佢本來嘅形象,但我就鍾意佢好似發咗狂入咗魔咁。

要襯返PUTOTRYA ...
iorik 發表於 23-8-2011 11:52 PM

原來係咁...點解得兩張相嫁!!!
加埋恐龍反擊嘛@@

p.s.好帖竟然沒人回!?
      iorik兄得閒來SHF區交流下...(又拉人入會了...)
用番OOO尼十卜下~
我都用 OOO 黎 Support 你~ Keep it up man! :71:

火焰做得好有動畫FEEL啊!!!!!!!!!!!:61:

P.S.我到現在都不懂怎樣PS好看的火焰......:31:
2只都係超正呀,ps做得好好
支持支持:71:
回復 4# F.S.飛煞

有shf區咩?
想墜坑:$

ooo 有邊隻有金屬腳 or QC 特別好???
鳥系都暴走:@
我覺得第2張d火可以透d:)
回復  F.S.飛煞

有shf區咩?
_WL_ 發表於 24-8-2011 06:44 PM

又要賣廣告...
http://toysdaily.com/discuz/thread-107250-1-1.html
歡迎!!!
恐龍同鳥系都幾型~~
我都用 OOO 黎 Support 你~ Keep it up man!
fktuen 發表於 24-8-2011 02:54 AM

多謝!!!!! 其實我都有睇你介紹全水系嘅post,內裡嘅PS圖都好靚,特別係潛水中嘅Shauta好有feel.........:)
火焰做得好有動畫FEEL啊!!!!!!!!!!!

P.S.我到現在都不懂怎樣PS好看的火焰......
ivan0012 發表於 24-8-2011 08:37 AM

多謝你!!!!! 其實ps火焰都係靠paint brushes做出嚟,我記得之前都有大大提供過free paint brushes嘅link。

而我就用開喱個http://qbrushes.net

希望幫到你。:)