Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 很小人認識的 Marvel Universe - 3.75" Dr. STRANGE

關閉 [複製鏈接]
破地獄?打齋嗎?什麼意思?
gumng 發表於 18-8-2011 09:00 PM

我知道既簡單D XD
佢同東尼打左場世紀之戰,打到落地獄,
Dr Doom係地獄識人通行無阻(出門靠朋友...)
簡單得好像食漢堡包啦就上返人間,東尼就過五關斬六將重要打嬴自己老豆...
哦!清楚哂!
想問多樣Dr doom 係唔係爛面?
佢同dr strange 又點會有計傾?
gumng 發表於 18-8-2011 08:53 AM

- 想問多樣Dr doom 係唔係爛面?
就算大學實驗無爛面, 佢燒紅佢個鐵面具然後按落塊面都爛面.

- 佢同dr strange 又點會有計傾?
Dr. Strange 係受另一位高人, Aged Genghis所命, 幫Dr. Doom.
我知道既簡單D XD
佢同東尼打左場世紀之戰,打到落地獄,
Dr Doom係地獄識人通行無阻(出門靠朋友...)
...
隨感一亡魂 發表於 18-8-2011 10:34 PM

DR DOOM  對 IRONMAN ?? 戲碼好像好吸引哦!!
有沒有試過 IRONMAN 對 磁力王?? IRONMAN 是否完全郁唔到??
DR STRANGE 除了跟 WWH 打過之外, 仲有同邊D超強者打過呢??
- 想問多樣Dr doom 係唔係爛面?
就算大學實驗無爛面, 佢燒紅佢個鐵面具然後按落塊面都爛面.

- 佢同d ...
Duraxyll 發表於 18-8-2011 11:00 PM

DR DOOM 咩原因要燒紅佢個鐵面具然後按落塊面???

試貼only!
唔知大家看不看到?
Dr doom 是用魔法嗎?不是放電嗎?
gumng 發表於 18-8-2011 06:20 AM

Dr.Doom係用黑魔法+高科技

佢d魔法同Dr.Strange有得揮
佢套盔甲同Iron Man有得揮
佢d科學技術同Mr.Fantastic有得揮
噤強的角色marvel竟然唔大力推!
gumng 發表於 18-8-2011 09:19 AM

人氣同實力一向都冇掛勾
大把實力強既角色既人氣都麻麻,Namor都係其中一個
Dr.Doom係用黑魔法+高科技

佢d魔法同Dr.Strange有得揮
佢套盔甲同Iron Man有得揮
佢d科學技術同 ...
Devil_Fudou 發表於 19-8-2011 03:11 AM

隻揪的話ironman & 神奇先生都唔夠dr doom 打?
無知一問ironman內的滿大人,dr strange & dr doom, 三位的力量有何分別?排名又作樣?
隻揪的話ironman & 神奇先生都唔夠dr doom 打?
gumng 發表於 18-8-2011 07:34 PM

成日都要成隊Fantastic Four,或者成隊Avengers,打一個Dr.Doom
咁你話隻抽夠唔夠抽?
DR DOOM  對 IRONMAN ?? 戲碼好像好吸引哦!!
有沒有試過 IRONMAN 對 磁力王?? IRONMAN 是否完全郁唔到 ...
gumng 發表於 18-8-2011 11:33 PM

美漫我點會清楚得過你:(
美漫我點會清楚得過你
隨感一亡魂 發表於 19-8-2011 09:17 AM

你一定清楚過我!
我只看過dc的超人之死!
Marvel comic 我一本都未看過,只看過marvel movie 和 一些網友的漫畫介紹!
講到美漫神人,一定位devil 老師啦!
DR DOOM 咩原因要燒紅佢個鐵面具然後按落塊面???
gumng 發表於 18-8-2011 11:37 AM

呢一個就有兩派講法.
有一派覺得係Doom 大學實驗已經爛面.

另一講法係Doom 大學實驗其實係少少瑕疵.  但Doom嘅古怪諗法係還掂已經有瑕疵, 不如爛得徹底.

http://www.politedissent.com/archives/1384
無知一問ironman內的滿大人,dr strange & dr doom, 三位的力量有何分別?排名又作樣?
gumng 發表於 18-8-2011 07:58 PM

如果照計設定上, 如果唔係現今時時都無啦啦魔法失靈嘅話
Dr. Strange>Dr. Doom > Mandarin
Dr. Strange 當年打過啲魔物呀, 應該都OK.
就咁鬥魔力係一定Dr. Strange強.

但以家好似食咗屎嘅Dr. Strange, 尤其時Secret Invasion, WWH.... etc.....

Dr. Doom > Dr. Strange> Mandarin.
尤其是如果你比Dr. Doom有時間準備嘅話, Dr. Doom 殺食係呢樣, 好似Batman咁.
Mandarin =/= 魔法.  係外星科技製嘅戒指.

三個就算真打, 用功夫嘅話, 係平手.  或者Mandarin 可能略勝少許.
如果照計設定上, 如果唔係現今時時都無啦啦魔法失靈嘅話
Dr. Strange>Dr. Doom > Mandar ...
Duraxyll 發表於 19-8-2011 01:28 PM

Thx! Duraxyll 兄的詳細報告!