Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 很小人認識的 Marvel Universe - 3.75" Dr. STRANGE

關閉 [複製鏈接]
支持!感謝介紹!
點睇我都覺得hulk應該兩嘢收佢皮!!
gumng 發表於 17-8-2011 10:02 AM

咁你就實再太睇少Dr.Strange,平時嘅Hulk基本上係冇可能夠Dr.Strange打
係WWH果個超強Hulk先打得贏Dr.Strange

Eternity,一個同Galactus同級嘅宇宙神物
將Dr.Strange形容為比任何人類強上一大截

另一個宇宙神人Stranger,亦認為Dr.Strange既能力係去到宇宙級數
老師,請問佢的魔法勁D定末日博士勁D? (舉手)

PS:Marvel d角色設計一個誇張過一個...
老師,請問佢的魔法勁D定末日博士勁D? (舉手)

PS:Marvel d角色設計一個誇張過一個...
隨感一亡魂 發表於 17-8-2011 08:22 PM

剩係講魔法既話,Dr.Strange應該係勁過Dr.Doom,不過都有得打
DR.strange設定應該係全世界最強的魔法師。
剩係講魔法既話,Dr.Strange應該係勁過Dr.Doom,不過都有得打
Devil_Fudou 發表於 18-8-2011 01:37 PM

Dr doom 是用魔法嗎?不是放電嗎?
Dr doom 是用魔法嗎?不是放電嗎?
gumng 發表於 18-8-2011 07:20 PM

dr doom一向都係魔法師+科技專家,但f4電影將佢改寫晒,其實佢d魔法都好勁。
dr doom一向都係魔法師+科技專家,但f4電影將佢改寫晒,其實佢d魔法都好勁。
benedict 發表於 18-8-2011 07:52 PM

原本佢同神奇先生friend ma?
又係咪同隱形女一對?
原本佢同神奇先生friend ma?
又係咪同隱形女一對?
gumng 發表於 18-8-2011 07:19 AM

- 原本佢同神奇先生friend ma?
唔係, 只係大學同學.  同學唔一定係等於朋友.

- 又係咪同隱形女一對
唔係, 設定上神奇先生上大學時, Sue Storm 只係12歲. 係大過咗少少先嫁比佢.
- 原本佢同神奇先生friend ma?
唔係, 只係大學同學.  同學唔一定係等於朋友.

- 又係咪同隱形女一對
...
Duraxyll 發表於 18-8-2011 08:33 PM

我意思係dr doom同隱形女原本是否一對?
因為電影佢地開始時好像是一對!
Devil_Fudou 發表於 18-8-2011 01:37 PM

咁就真是好厲害wo...
我記得Dr Doom可以操縱大氣,仲識破地獄...
咁就真是好厲害wo...
我記得Dr Doom可以操縱大氣,仲識破地獄...
隨感一亡魂 發表於 18-8-2011 08:54 PM

破地獄?打齋嗎?什麼意思?
我意思係dr doom同隱形女原本是否一對?
因為電影佢地開始時好像是一對!
gumng 發表於 18-8-2011 07:47 AM

咁我講清楚啲.

Dr. Doom 係大學整某某機器失敗係就癩地硬話神奇先生搞禍佢, 所以晨早就變奸, 去學吓啲魔法, 等佢可以比神奇先生多樣野叻.

破地獄係因為佢阿媽係啲吉卜賽巫女.  佢阿媽曾經召喚過Mephisto (Mrvel 嘅魔鬼), 所以
0係地獄.  而Dr Doom 都需要Dr Strange 幫手救番佢阿媽.

而神奇先生嘅女出生時有阻濟, 都要靠Dr Doom 魔法+科技先搞得掂.  但Dr Doom 就要由佢幫個女改名.
因為呢個女要神奇先生" 搖尾乞憐"先生得出, 仲係抽水改名呢個永久烙印。  所以呢一仗係終於證明到佢比神奇先生叻.

Dr Doom 係一位性格複雜但又有個人魅力嘅 "奸角".  電影version 拍馬都追唔上.
咁我講清楚啲.

Dr. Doom 係大學整某某機器失敗係就癩地硬話神奇先生搞禍佢, 所以晨早就變奸, 去 ...
Duraxyll 發表於 18-8-2011 09:25 PM

哦!清楚哂!
想問多樣Dr doom 係唔係爛面?
佢同dr strange 又點會有計傾?
咁你就實再太睇少Dr.Strange,平時嘅Hulk基本上係冇可能夠Dr.Strange打
係WWH果個超強Hulk先打 ...
Devil_Fudou 發表於 18-8-2011 05:54 AM

噤強的角色marvel竟然唔大力推!