Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 13魚買到 GX60

1.3k RMB still expensive, wait Asia Ver :66:
樓主都係出於好心,想提人唔好入炒價.
點解呢度咁多人笑佢.....
標題有小小誤導,13魚係人仔,搞笑d講,可以話2魚多d就買到,不過係美金
頭像被屏蔽
睇左呢個post 5版完全冇人講過一樣野,就係宇宙大帝係大陸其實唔多人識,
點解,你諗下套卡通幾時播,7幾定8幾年,果陣大陸都未開放,
所以果陣d日本卡通唔多人識,到果個年代班人依家成年有錢,都唔會追呢d啦,
雖然依家可以睇返之前d卡通,但大陸黎講應該唔多,
所以大陸唔多呢d貨,有都係#d港人上去買,反而近代果d卡通既產品,
上面就好賣好多
玩具鋪有無飯食, 與我們何干?我只知道,一買一賣, 無貨佢可以加價, 要錢佢地可以減價,
bad-aries 發表於 8-8-2011 10:43 PM

無錯,所以唔好怪 D 炒家 / 舖頭下下賺到盡,佢地無飯食0個陣係無人可憐的。
頭像被屏蔽
淘寶有個重要優點係,你落bid時,錢唔係俾賣家而係先存俾第三者,你收貨唔知幾多日之內,如果發現件貨有乜問 ...
denlo 發表於 8-8-2011 23:29

最後到係叫你自行協商,即係廢話,你睇就好完善,到中招你就知!我隻野要5位數:79:
頭像被屏蔽
玩具鋪有無飯食, 與我們何干?
我只知道,一買一賣, 無貨佢可以加價, 要錢佢地可以減價,
bad-aries 發表於 8-8-2011 10:43 PM

大大,幫你加多句,要摺埋佢地可以劈價:66:
同意, 淘寶都係買平野好啦....

最後到係叫你自行協商,即係廢話,你睇就好完善,到中招你就知!我隻野要5位數
rfreeman 發表於 9-8-2011 12:02 AM
頭像被屏蔽
係先自行協商,傾唔掂先搵淘寶,我都試過要退貨,幾次都唔駛搵淘寶出面
其實主要原因係錢唔係先俾賣家,係 ...
denlo 發表於 9-8-2011 14:10

我主力玩1:1、1:2figure(td古天樂你都唔識!講笑…),我係傾唔掂先搵淘寶,條數keep係淘寶但唔會退返俾你,唔確認、廷期確認係有限期既;最後淘寶都放錢俾賣家!係我自己親身經歷!
如果香港有既,貴我都會喺香港買!我買得哩個價絕對唔會因為平而去淘寶!仲有平野先可以退返(寄回)國內,國內寄出返而無限制!
E.g:假設件貨值1萬,國內寄出無問題,但要退貨寄回因有價錢限制,要報關,要附加費亦唔一定批準寄,詳細問順風速遞,佢會詳細解釋你知
其實大家知吾知, 個個賣家既貨係無盒的, 得3只公仔同配件的, 13魚人仔我覺得好貴囉, 就算係真貨, 都係鼠出來的