Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 13魚買到 GX60

買散貨咁貴都要上嚟SHOW﹖

樓主我真係要俾個LIKE你~
上淘寶買咁貴嘅野真係要小心...佢地連信用評級都可以買咁你話佢地真係做mud都得.....
其實樓主要注意, o係淘寶買野, 真係要叫賣家注重個包裝, 我好多次件貨返到黎,
裏面都係"巢"哂, 又花又凹, 想好好收藏都唔得:70:
我一直在TB買玩具,因爲我去了内地工作好幾年。
到目前爲止都沒有貨不對辦的情況,日本的玩具是不用怕買到假貨,除了是他們所謂的“散貨”,所以一般不要貪平,及到比較大的網店購買。老變相對就多很多散貨,愛此道的大大就多小心(不過大部分的店都會標明是散貨)。
對沒有太多TB買賣經驗的大大解釋下,在TB買東西,錢是不會直接發到賣方的,要等我們確認收貨它才會把錢轉到賣方,所以收到貨發覺有問題可以申訴、甚至申請退款。
不過現貨13魚的大帝就有點奇怪。
我預訂的都要15條人仔魚,希望樓主收到好貨。
我都係淘佬買過幾次野,暫時都經驗良好。

係正貨定散貨,通常都會自己響定先;因為如果你退貨,佢一樣收唔倒錢同煩。

Packing同日本買野當然有差距,但我覺得佢地都係有意識想做好既。
我都係淘佬買過幾次野,暫時都經驗良好。

係正貨定散貨,通常都會自己響定先;因為如果你退貨,佢一樣收 ...
呂品器 發表於 8-8-2011 12:17 PM

我買開的那幾間店,d包裝都很好,幾重紙皮,再用報紙+bubble紙塞滿個盒,沒有收過因運輸弄壞玩具的個案。我人在上海,通常都是北京或深圳廣州發過來,都是“長途”。
回復 1# lejork1221

淘寶不同yahoo........您用旺旺問問有無貨先啦
問過賣家散貨無盒仲點收藏, 即係老鼠貨, 都要差吾多16魚, 吾好掛, 半價都要諗下啦
樓主如果經大家討論後
可能係sad貨有冇考慮趁未運到前退貨??
樓主如果經大家討論後
可能係sad貨有冇考慮趁未運到前退貨??
玩具人生 發表於 8-8-2011 01:09 PM

貨到畀錢,check埋先算囉...
可能件盒已經係運送途中...
頭像被屏蔽
13魚人仔加3草人仔運費,等於幾錢HK$??
聶風 發表於 8-8-2011 01:40 PM

over 16魚左右...
頭像被屏蔽
咁樓主要改改個主題喎!費事令人誤會。
聶風 發表於 8-8-2011 01:45 PM

如果係13魚港元就會考慮下...
13魚人仔其實差唔多...