Toysdaily 玩具日報

查看: 67027|回復: 77

[玩具攝影] 反斗車王2 美國Disney Shop版-英女皇, Washabi Mater, 及本人所有收藏

尋日睇左Cars 2電影, 所以今日起身即刻攞晒所有反斗車王的車出嚟, 影相同大家分享.

先介紹我係美國Disney Online Shop的英女皇, 一Set4款

同Mater McQueen尺寸比較, 比例大少少

另一set - Washabi Mater, 會發聲, 有Matter在電影中食完Washibi 大叫的聲音

加插本人所有Matel的收藏

嚟個Cars 2大合照

另一些Disney Online Shop的 Cars2, 全部可發聲, 比例比Matel的車大多約25%, 唔記得影個比較比大家睇

另加HK Disneyland的Cars 2

TOMY

扭蛋

:handshake::handshake:
Cool Collection! 隻Matter 消防車有冇多幾個角度?邊度有得賣?之前睇Cars Toon時見呢個Matter已經好鐘意! :71:
嘩,強呀

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 7 字節 系統限制: 15 到 10000 字節

真係好強呀cars2都齊哂!!!!你個仔日日望住佢地實好開心~!
印象中你個12"FIGURE櫃果到仲有幾款係有獨立膠盒仔裝住可吾可以影埋相睇下?
好強啊~ :shiny:

另外想請教相片中兩款紫色 Holley Shiftwell with Wings 香港是否沒有發售~?

THANKS~
回復 6# 人仔貓
香港買到的是Matel, 兩邊有side wing, 無車尾的wing. 而我這架是美國Disney Shop買的
回復 5# siumy

Siumy師兄, 上次欠你的, 都忘記再拍照給你, 看到了你的留言即刻影返了.
我個仔其實好細個, 佢梗係開心啦, 佢最鍾意都係電影得最多果幾部. 其實而家係我玩多.
大大雖然已經好多, 不過都仲有好多未入手, 努力呀
Cars真係好多車..........

提外話, 第二集有好多角色只係出得一兩個鏡頭, 感覺浪費左設計角色既心機, e.g. 兩個相樸大力士, 歌舞妓, 雙層巴士, 連奴兩公婆.........
I also want to get the Queen   :56:
Don't worry, these characters will be reused in TV series and numerous side-tracked series.
Disney will not make these with no purpose.
回復 8# adran

thankyou!!!終於見到佢地喇~!!!好正我都有扭蛋mack同一少部份mcqueen吾同造型
你連tomy車仔都入埋~!!真係好強既收藏..!你有冇玩埋自己砌果d?
回復  adran

thankyou!!!終於見到佢地喇~!!!好正我都有扭蛋mack同一少部份mcqueen吾同造型
你連tomy車 ...
siumy 發表於 1-8-2011 13:07

"自己砌果d"

請問是那一系列~?

THX~
回復 12# siumy
自己砌果D反而無咩興趣
回復 13# 人仔貓
Cars2系列