Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 反斗車王2 美國Disney Shop版-英女皇, Washabi Mater, 及本人所有收藏

回復  lmw246
之前睇過片, 都等緊佢出, 唔知幾多錢, 估計都要超過$250
adran 發表於 22-8-2011 17:02

好似成 US$65....
回復 60# adran

由於不能post出連結,只好說方法自行找找
其實去斗斗城香港官網,這便是反斗車王終極大獎!
回復 61# 人仔貓

係啦!斗斗城雖然係做獎品無得賣,但佢夠膽標話值千元!
回復 62# lmw246

多謝師兄
回復 63# lmw246
如果真係US65又真係誇張左D WOR:45:

見到z博士 令我諗起家英哥!

好勁既collection
回復 57# siumy
多謝Siumy兄同我換架Mater
回復 67# adran
我多謝你就真,用架新既同我換:64:, 我地各自都儲齊一套喇:79:
可奇壯觀呢~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
好得!!!!~   整個布景俾佢地~
回復 65# siumy
忍唔住... 訂左喇... 未計稅USD$59.99:love:
回復 37# 人仔貓
Ching你架Transforming Holley Shiftwell Vehicle得唔得? 如果OK我都訂返架, 反正10月有好多野係US寄返嚟HK.
回復 71# adran
哈恭喜哂收到貨記住拍片擺上黎睇下,我要留彈藥贖番啲十二吋:31:
頭像被屏蔽
回復  人仔貓
Ching你架Transforming Holley Shiftwell Vehicle得唔得? 如果OK我都訂返架, 反正10月有好多 ...
adran 發表於 24-8-2011 17:25

adran兄唔好意思,咁耐先覆...
其實得adran兄"欽點",本想圖文並茂出個詳細報告,
奈何近期實在騰不出時間set位拍些清楚點的照片...
但為免耽誤adran兄訂貨時間,只好暫時作個簡單個人評價:

車身膠造,金屬紫色噴塗效果唔錯;體積頗大架,約8寸長4寸闊;
全車造工最精細之處係車尾部份,特別係死氣喉銀色包邊及車牌,
但其餘部份同細架鐵車仔版冇乜分別,例如車窗及車燈沒有造透明部件,
而放大後反顯得冇咁精細...老實說個人對呢方面有點失望...
(有時間好想自己執一執...)

機關方面,按車頂個暗掣會彈出側翼+尾翼+車頭蓋,但略嫌兩邊側翼過短,
而唔知係設計還是QC問題,我果架車頭蓋彈出時有失靈...

總括來說如果係對 Holley Shiftwell 情有獨鍾既應該可以一入~